BESLAGLAGT: Dette er blant det beslaglagte materialet, finlandshette, foldekniv og slåsshanske. Foto: Politiet

Ungdom møttes med kniv og hette for å slåss ved Landsåshallen

Skrevet av Morten I. Jensen
12.10.2020 09:58 - OPPDATERT 16.10.2020 14:30

Ungdom i alderen 14-16 år avtalte slåsskamp i Harstad. Politiet ber foreldre være på vakt.

Ørjan Munkvold ved forebyggende avdeling i Harstad-politiet er bekymret, og ber ungdommen selv og foreldre om å ta grep.

– Vi fikk tips om at det skulle være en avtalt slåsskamp ved Seaworkshallen lørdag kveld klokka 20. Et nytt tips sa at slåsskampen var flyttet til Landåshallen. Vi dro dit, og så at ungdom løp fra stedet. Vi fikk hanket inn noen av dem etter hvert, sier Ørjan Munkvold.

Det ble tatt beslag i en foldekniv, finlandshette og hanske med forsterka knoke.

Munkvold sier det var ungdom i 14-16-årsalderen som var på stedet.

– Vi ser med bekymring på denne trenden. Det er ikke bra. Vi skal følge nøye med, men ungdommen selv og foreldre må også ta tak her, sier Munkvold.

– Hvem er det som avtaler slåsskamp?

– Det er noen få, og de drar med seg andre. Kanskje mangler de fritidstilbud? Det var mye av dette i Tromsø i fjor, og vi ønsker ikke at dette skal utvikle seg videre i Harstad. Hvis noen har tips om at dette skal skje, ber vi dem om å kontakte politiet. Meldinger om avtalte slåsskamper deles på Snap og andre kanaler som ungdom bruker.

Forebyggende Harstad har delt denne teksten på sosiale medier:

– Vi ser en bekymringsfull trend der ungdommer planlegger slagsmål. Denne helgen klarte vi å avverge dette før det skjedde. Vi klarer ikke å stanse denne trenden uten hjelp fra dere ungdommer og foresatte. 

[annonse]
– Ungdommer: Deltar dere i en slåsskamp risikere dere straffeansvar og erstatningsansvar hvis noen blir skadet. Er dere publikum på dette, er dere med å holde liv i denne trenden, og dere risikere å bli anmeldt for medvirkning. 

– Foresatte: Hva skjer ute blant de unge? Er dere der? Vi kan anbefale at dere tar en kveldstur til de områdene der deres barn sier de skal være. 

Politikere: Det er behov for flere fritidstilbud som treffer all ungdom!

 

 

Les mer om:

ungdom politiet slåsskamp
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.