– Det er veldig trasig at dette har nådd Harstad. Jeg har hørt at det har skjedd andre plasser, men jeg vil ikke at det skal skje slike ting her, sier Ole Martin Melbøe Nygård, leder for Ungdomsrådet i Harstad. Foto: Politiet/Øivind Arvola

Ungdom avtalte slåsskamp i Harstad: – Dette er veldig trasig

Skrevet av Morten I. Jensen
12.10.2020 15:33 - OPPDATERT 12.10.2020 15:41

– Jeg klarer ikke å skjønne hvorfor noen gjør det. De setter både seg selv og andre i fare, sier leder av ungdomsrådet Ole Martin Melbøe Nygård.

Lørdag rykket politiet i Harstad ut til Landsåshallen etter tips om en planlagt slåsskamp. På stedet tok de beslag i en foldekniv, en finlandshette og en slåsshanske.

Ole Martin Melbøe Nygård er leder for Ungdomsrådet i Harstad, og elev ved Heggen videregående skole. Han har aldri hørt om lignende episoder i Harstad.

– Livsfarlig

– Det er veldig trasig at dette har nådd Harstad. Jeg har hørt at det har skjedd andre plasser, men jeg vil ikke at det skal skje slike ting her. At det er en kniv inne i bildet, gjør jo denne «aktiviteten» livsfarlig, sier han.

– Har du noen formening om hvorfor ungdommer avtaler å møtes for å slåss?

– Nei, jeg klarer ikke å sette meg inn i hvorfor. Å slåss, bruke fysisk vold blir for dumt, rett og slett. Hvis man ikke er venner eller har noe uoppgjort med noen, løser ikke vold noe. Man bør bare holde seg unna og la folk være i fred. Dette er ikke bare trasig, men også veldig farlig, sier Melbøe Nygård.

Få dem inkludert

Ungdomsrådslederen mener det er godt poeng politiet kommer med i sin oppfordring til politikerne om å se på fritidstilbudene til de unge.

– Vi vet at det er ventelister både her og der for å komme inn på aktiviteter. Innen idrett, foreninger og korps er det greit, men det er noen som ønsker å gjøre andre ting enn det. Jeg tror man skulle bedre innsatsen for å fange opp disse, og få dem inkludert. Å være med på aktiviteter eller et felleskap på fritida, gode møteplasser, gjør at folk føler mer tilhørighet i samfunnet. Og da kan vi kanskje unngå voldsepisoder.

– Ingen god reklame

Ole Martin Melbøe Nygård sier vold i ungdomsmiljøer heller ikke er god reklame for Harstad som by. Kanskje noen vil vegre seg for å flytte hit hvis dette får eskalere.

– Jeg skal sørge for å ta opp denne saken i ungdomsrådet. Om vi ikke rekker å få den på sakskartet denne eller neste uke, skal jeg i alle fall informere medlemmene. Så får vi se hva veien videre blir. Men dette er en viktig sak for oss. Vi må ta fatt i problemet og komme det til livs fort, sier han.

[annonse]
 

 

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.