Bjørn-Eirik Johnsen, instituttleder, og Kirsti Koppen, studieleder, begge ved Institutt for Vernepleie. Foto: Thomas Rolland

Bjørn-Eirik og Kirsti byr på populær utdanning til hele landsdelen fra Harstad

Skrevet av Lars Richard Olsen
16.11.2020 10:18 - OPPDATERT 16.11.2020 10:40

Et nytt kull starter opp i januar 2021. Der er det fire søkere per studieplass.

– Vi hadde 208 søkere på 50 studieplasser i Bodø, og dette er veldig bra, sier Bjørn-Eirik Johnsen, instituttleder ved Institutt for vernepleie ved UiT Norges arktiske universitet.

Med hovedsete i Harstad jobber instituttet med å utdanne vernepleiere i hele landsdelen.

– I tillegg til fulltidsstudier her ved UiT i Harstad, så har vi desentraliserte utdanninger i flere nordnorske byer, sier Johnsen.

Bodø er en av disse byene og studiet er populært.

– Vernepleierutdanningen har veldig god pågang, uansett hvor vi lyser ut. Bodø føyer seg inn i rekken her og det er vi glad for, sier Johnsen.

Utdanner seg der de bor

UiT kjører desentralisert utdanning innen flere fagfelt, over hele Nord-Norge. Mange har et behov for å kunne ta utdanning nærmere der de bor, og en fellesnevner ved de desentraliserte utdanningene er at de hovedsakelig har lokale søkere.

– Denne delen av Nordland har også et stort behov for flere vernepleiere, og det er derfor vi har et slikt desentralisert tilbud. Det er jo en del av samfunnsoppdraget vårt å sørge for å utdanne i og for landsdelen vi bor i, sier Kirsti Koppen, studieleder ved instituttet.

Organisert fra Harstad har UiT tilbud om desentralisert deltidsutdanning i disse byene:

  • Bodø – neste kull starter januar 2021
  • Finnsnes – neste kull starter januar 2022
  • Tromsø – neste kull starter januar 2023
  • Alta – neste kull starter januar 2024
Studiene annonseres gjennom lokale opptak og tar opp studenter hvert fjerde år. Hele kullet utdannes, før det starter på nytt. Tre års fulltidstudier fordeles over fire år, noe som gjør det mulig å ta utdannelse mens man jobber.

[annonse]
– For de som er strukturert betyr det at det er mulig å kombinere et slikt studium med en deltidsjobb. Siden vi sprer det over et ekstra år anslår vi at dette tilsvarer at du er student 75 prosent av tiden, sier Koppen.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.