REISE HIT? Myndighetene på Sicilia tilbyr nå å betale halve flybilletten og en tredjedel av hotellutgiftene om man kommer og besøker dem etter at krisen er over. Foto: Instagra: Visit Italy @ig_visitsicily

Turistmagnet vil betale halvparten av flybilletten din om du reiser hit på ferie

Skrevet av Morten Ø. Karlsen
30.04.2020 09:55 - OPPDATERT 30.04.2020 13:58

De vil ikke bare betale halve flybillettene, de vil også betale en tredjedel av hotelloppholdet.

(Nettavisen): Italia er ekstremt hardt rammet av koronakrisen og den har naturlig nok vært ødeleggende for turismen i landet.

Men nå har en av turistdestinasjonene i landet, øya Sicilia, bestemt seg for å komme med et fristende tilbud til alle som vil besøke stedet etter at krisen er over.

De tilbyr nemlig nå å betale halve flybilletten og en tredjedel av hotellutgiftene om man kommer og besøker dem etter at krisen er over, melder The Times.

Gratis billetter

Det vil også tilby gratis billetter til flere av museene og arkeologiske områdene på øya.

Man regner med at planen om å betale deler av flybilletten og hotelloppholdet for turistene som kommer, vil koste dem over 50 millioner euro, eller 560 millioner norske kroner.

Men de regner med at det likevel vil lønne seg med tanke på alle pengene som turistene vil legge igjen på Sicilia, skriver Business Insider.

Må skaffe seg kupong

Turismen utgjør rundt 13 prosent av landets BNP og ifølge avisen har Sicilia mistet over 10 milliarder kroner i inntekter etter at de stengte ned 10. mars i år.

For å få en kupong for å kunne benytte seg av tilbudet, må man besøke nettsiden Visit Sicily etter at Italia åpner grensene igjen.

Det er anslått at turist- og reiselivsnæringen i EU vil gå glipp av mellom 275 og 400 milliarder euro i inntekter som følge av pandemien, sa EU-kommissær Thierry Breton forrige uke, ifølge EUobserver. Beløpet tilsvarer opp til 4.600 milliarder kroner eller drøyt tre norske statsbudsjett, skriver NTB.

[annonse]

Les mer om:

korona ferie italia
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.