Salen svarte med applaus da Tom Einar Karlsen gikk seirende ut av kampvoteringen. I salen på Thon i Harstad var Ap-politikere fra regionen samlet lørdag. Foto: Trond Heide Henningsen

Salen jublet da Tom Einar vant kampvoteringen: Er så godt som sikret en rolle på Stortinget

Skrevet av Lars Richard Olsen
21.11.2020 13:55 - OPPDATERT 21.11.2020 14:02

Harstad har lang tradisjon med å få sine bysbarn inn på Stortinget. Nå er Tom Einar Karlsens tur.

Lørdag var det endelige nominasjonsmøtet til Arbeiderpartiet i Troms. Etter kampvotering mot ungdomsrepresentanten Marta Hofsøy fra AUF gikk Tom Einar Karlsen av med seieren med 63 mot 37 stemmer.

– Det var en rysare. Vi var spent på hvordan dette skulle ende. Med tanke på den dyktige motkandidaten var det imponerende mange stemmer jeg fikk, sier Karlsen.

Han beskriver valgkampen som fin.

– Det var politikken som var viktig. Ingen har rakket ned på hverandre, og vi hadde en fin debatt i dag. Det har handlet om å lage en liste der alle kan kjenner seg igjen i lista til Ap til valget neste år.

Saken fortsetter under bildet

Else Marie Stenhaug og Trond Heide Henningsen var blant de mange på Thon i Harstad som deltok på nominasjonsmøtet sammen med Tom Einar Karlsen. Foto: Kjetil Bjørkelund

Vil få direkteplass hvis velgerne stiller opp

Fokus nå er å vinne valget, sier Karlsen.

– Hvis de fagorganiserte og arbeidstakerne i Troms går til stemmeurnene så får vi tre representanter fra Troms.

Valget neste høst blir alvorlig spennende, sier Karlsen.

[annonse]
– Aps største fiende tradisjonelt sett er sofapartiet. Jeg regner også med at vi blir  utfordret av Senterpartiet, sier han.

I dag har Ap to representanter fra Troms, men nå skal partiet jobbe hardt for å få tre på Stortinget, sier partileder i Harstad, Else Marie Stenhaug.

– Vi er veldig fornøyd med en godt sammensatt liste og at fagbevegelsen er på tredjeplass gjennom Tom Einar. Det er også bra at ungdommen kommer på fjerdeplass, sier hun.

Vil uansett få en rolle på Stortinget

Stenhaug sier at nervene var på høykant under møtet som startet klokken 0930 og var ferdig litt etter klokken 1330.

– Vi skal klare å få til en god valgkamp. Førsteprioriteten er å få alle tre på tinget, sier hun.

Selv om Karlsen og Arbeiderpartiet ikke skulle få nok stemmer til å sende tre kandidater til Stortinget, så er Harstad-politikeren garantert en rolle i landets høyeste folkevalgte organ. Ved sykdom og fravær vil Karlsen steppe inn, og hvis Ap får regjeringsmakt er det ikke utenkelig at han vil få plass der. Det kan også hende at Karlsen rykker opp til fast plass hvis noen av de foran han blir del av regjeringen.

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.