KARANTENE ER OK: Thomas Skotnes (17) er en av mange i Harstad som har vært i karantene. Foto: Hanne Bendiksen

– Jeg kan ofre litt av friheten min

Skrevet av Morten I. Jensen
29.04.2020 08:00 - OPPDATERT 30.04.2020 11:33

I bakhodet lå tanken om at korona-viruset spredde seg i Europa.

Fotballturen til England sammen med pappa Odd i vinterferien ble fin, men i bakhodet lå tanken om at korona-viruset spredde seg i Europa. Thomas Skotnes (17) spiller selv på Harstad IL. Pappa Odd holder fortsatt med Vålerenga og Leeds.

London og Chelsea

– Pappa og jeg hadde lenge tenkt på å dra over for å se favorittlaget mitt Chelsea, og å være turister i London. Det ble deilige 4-0 over Everton. Men stadion bar preg av pandemien. Det var ingen som håndhilste, det var Antibac og skilt overalt som fortalte hva man måtte gjøre mot smittespredning, sier Thomas.

– Da vi reiste var det ikke den store frykten for at vi kunne bli smittet. De alvorlige advarslene kom etter at vi var hjemme igjen. Jeg gikk som vanlig på skolen etter vinterferien, og på trening. Senere samme uka ble det klart at jeg måtte i karantene.

Skole og trening

Thomas er frisk og rask, og slapp ut av karantene mandagen etter. Hverdagen i karantenetida var slik:

– Jeg står opp, ser om det er nye meldinger på skoleplattformen It´s Learning, og gjør masse skolearbeid og innleveringer. I tillegg øver jeg til teoriprøven for å ta lappen. Dagen avsluttes med en treningsøkt.

Mange i faresonen

Thomas går på Heggen videregående skole og er aktiv i fotballen. Da iHarstad snakket med han, så han frem til å møte venner igjen.

– Det blir klart bedre etter hvert. Men det er ikke sikkert det blir så mye annerledes den første tida enn å være i karantene. Alt er så strengt nå i forhold til sosial omgang. Vennegjengen kan ikke møtes for sammenkomster.

– Det synes jeg egentlig er veldig greit. Jeg kjenner mange som kan være i faresonen for viruset, så jeg er glad for karantenen og de strenge tiltakene. Jeg kan ofre litt av friheten min. Det er på sin plass.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.