REDUSERER KAPASITET: Flere hurtigbåtruter får nå redusert kapasitet. Foto: Nordlys

Kutter antallet passasjerer på buss og båt

Skrevet av Morten I. Jensen, Torkil Emberland
15.10.2020 08:35 - OPPDATERT 01.11.2020 19:27

Passasjerene er bekymret for fulle busser og båter.

(Nordlys/iHarstad): iHarstad meldte onsdag om bekymrede passasjerer på hurtigbåtene i Troms. Antall reisende i kollektivtrafikken har økt.

Passasjer Svein-Olaf Flygel fortalte at 296 av 296 seter var fulle av folk på hurtigbåten mellom Harstad og Tromsø søndag. Han frykter en ny korona-skandale på havet.

– Om det viser seg å være smitte om bord, er dette en skandale på høyde med skandalen med hurtigruteskipet i sommer, sier Svein-Olaf Flygel, som reiste fra Harstad til Tromsø sist søndag.

Samarbeider

Nå tar Troms fylkestrafikk grep for å bedre smittevernet på reiser med varighet på over en time. Det melder TFT i en pressemelding.

De har hatt samarbeid med det kommunale smittevernapparatet i Senja, Tromsø og Harstad. De nasjonale retningslinjene til FHI tilsier at enmetersregelen kan fravikes på reiser som varer under én time, så lenge de grunnleggende smittevernreglene er ivaretatt. Alle linjer som har total reisetid på over én time vil nå ha totalkapasitet på 70 prosent.

– Vi har fulgt utviklingen nøye. I forbindelse med utfarten rundt høstferien hadde vi tilfeller hvor det var vanskelig for de reisende å opprettholde én meters avstand om bord. Da må vi ta grep, forteller daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones i pressmeldingen.

– Det skal oppleves som trygt å reise med oss. Det å legge til rette for å holde en meters avstand er et sentralt smitteverntiltak, derfor reduserer vi nå kapasiteten på alle linjer med over én times reisetid, forteller Bones.

Disse linjene vil nå ha totalkapasitet på 70 prosent:

Hurtigbåt (fra torsdag 15. oktober kl 13:00):

[annonse]
Linje 2 Tromsø – Finnsnes – Brøstadbotn – Engenes – Harstad

Linje 3 Tromsø – Skjervøy

Linje 4 Tromsø – Vikran – Tennskjer – Lysnes

Linje 6 Harstad – Bjarkøystedene – Sør-Senja

Linje 9 Skjervøy – Kvenangen – Skjervøy – Vorterøy

 

Buss:

Alle regionbusser med reisetid over én time. (Gjelder fra fredag 16. oktober)

Minner om reiseråd

Troms fylkestrafikk oppfordrer de reisende til å vurdere reisens nødvendighet og følge reiserådene for kollektivtrafikken. Pasientreiser skal prioriteres og det reserveres plasser for de som av helsemessige årsaker må reise.

For hurtigbåtlinje 2 mellom Tromsø og Harstad er det mulig å kjøpe plassgaranti via appen Troms Plass eller via nettsiden tromskortet.no.

Skulle det oppstå situasjoner hvor transportmidler blir fulle, vil Troms fylkestrafikk sette inn alternativer – enten i form av buss for båt, eller ekstra busser – så fremst det er tilgjengelig kapasitet. Troms fylkestrafikk kan ikke garantere alternativ transport.

Les mer om:

korona buss hurtigbåt