Skjermdump yr.no

Sykloner i Karibien gir regnfull uke for Harstad: – De kommer og tuller det litt til for Nord-Norge sin del

Skrevet av Marte Fredly-Steen
16.09.2020 07:00 - OPPDATERT 16.09.2020 08:26

Det blir en våt helg i Harstad.

Den siste tiden, utenom den utrolig flotte søndagen vi hadde forrige helg, virker det som at det har regnet litt hver dag i Harstad. Sola og oppholdsværet har vært tilstede, men når det først har regnet så har det virkelig regnet. 

Siden 1.september har Harstad hatt fem dager uten regn. Vi vet jo hvor vi bor, men høsten kan også være like flott med sol som den kan være grå og regntung.

Vakthavende statsmeteorolog Siri Wiberg har ikke gode nyheter for harstadværinger som ønsker seg en tur i nydelig høstsol. 

– Nei da har du nok kommet feil, for her er det ikke mange gode nyheter å finne, sier hun spøkefullt før hun gir værprognosene for resten av uken. 

– Det er kanskje litt lettere vær onsdag og torsdag før det setter i gang for fullt igjen. Da kommer det inn nye lavtrykk vestfra og det pøser på med nedbør og mer nedbør egentlig.

Regn, regn og atter regn

Wiberg forteller at det etter onsdag kommer nordavind som vil være merkbar. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. 

– Jeg tror at med den nordavinden vil det bli gløtt med sol periodevis. Så kanskje aller størst sjanse for sol er i morgen. 

Fra fredag til mandag neste uke skal det, ifølge yr.no, komme til sammen 56 millimeter med nedbør i Harstad.

Tjeldsund slipper ikke billigere unna med 55 millimeter nedbør i den samme perioden.

[annonse]
Det blir regntunge dager fremover for Harstad sin del. Foto: Skjermdump yr.no

 

Sykloner gir lavtrykk

Og grunnen til at det vil bli mer regn fremover befinner seg veldig langt unna oss.

– Det er masse som skjer i Karibien med sykloner og orkaner og det fører lavtrykk opp mot oss. Så det er det vi får nå. De kommer og tuller det litt til, hvert fall for Nord-Norge sin del, forteller Siri. 

The Guardian meldte tirsdag kveld at fem sykloner herjer i Atlanterhavet. Dette har bare skjedd en gang tidligere. 

Les mer om:

vær meteorolog regn
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.