PANDEMI-BEREDSKAP: Ansatte ved UNNs korona-mottak fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Per Christian Johansen, UNN

Svensk vikarsykepleier testet positivt: Seks pasienter isolert

Skrevet av NTB
27.06.2020 12:31 - OPPDATERT 28.06.2020 13:39

Seks pasienter på kirurgisk avdeling ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen er isolert etter at en svensk sykepleier testet positivt på koronaviruset.

Natt til lørdag opplyste sykehuset at 15 pasienter var isolert, men på grunn av at få pasienter har vært i kontakt med vikarsykepleieren, er antallet redusert til seks, heter det i en pressemelding lørdag formiddag.

I tillegg er foreløpig 16 ansatte vurdert som mulig smittet. De testet etter rutinene som foreligger, det vil si test tredje og sjuende dag etter siste eksponering. De overvåkes også for symptomer og vil bli isolert hvis symptomer på sykdom oppstår.

Besøksstopp

Den kirurgiske avdelingen på sykehuset er inntil videre stengt. Det er også innført midlertidig stans i muligheten for besøk av pårørende. Dette gjelder foreløpig fram til lørdag kveld, da det skal gjøres en ny vurdering av situasjonen.

Inntil situasjonen er klarlagt vil alle pasienter som krever innleggelse fraktes til sykehuset i Mo i Rana og sykehuset i Mosjøen.

Resultatet av testen av sykepleieren, som er en innleid svensk vikar, ble klart fredag, opplyste kommunikasjonssjef Tore Bratt i Helgelandssykehuset natt til lørdag. Sykepleieren kom til sykehuset i Sandnessjøen mandag.

Arbeider med å få oversikt

Sykehuset arbeider for fullt med smittesporing. Den aktuelle sykepleieren er ikke syk, men bærer viruset og ble testet på nytt fredag kveld for å avdekke om det er snakk om en falsk positiv test. Resultatet foreligger tidligst lørdag kveld, ifølge kommunikasjonssjefen.

– Vi arbeider for fullt med å skaffe oversikt over, og kartlegge omfanget av pasientkontakt sykepleieren har hatt. Det samme gjelder ansatte som har vært i kontakt med den smittede. Fredag kveld vet vi ikke omfanget av smitten, sier Bratt.

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

Les mer om:

korona helse
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.