MINDRE FESTFOKUS: StudentFryd har flere arrangementer i naturen på tapetet. Det tror nestleder i oppstyret, Abisana Ganeswaran, at studentene setter pris på. Foto: Privat/ Lars Richard Olsen.

Vil gjøre fadderuka mindre lik russetiden: – De fleste arrangementene har blitt utsolgt

Skrevet av Marte Fredly-Steen
14.09.2020 19:20 - OPPDATERT 14.09.2020 21:30

De nye studentene som har flyttet til Harstad skal få enda en sjanse til å bli bedre kjent med hverandre.

Det som vanligvis pleier å være en av årets største begivenheter for studentene, fadderuke, ble ikke som den pleide i år. 

Oppstyret, UiT Harstad sitt fadderstyre, var kjapt ute med å avlyse flere arrangementer som kunne føre til økt koronasmitte blant studentene. 

Med StudentFryd som arrangeres 15-22.september skal de igjen forsøke å legge til rette for at de nye studentene kan bli kjent med hverandre. 

– Det er på en måte en fadderuke nummer to siden den første fadderuken ikke ble som planlagt på grunn av korona. Da tenkte vi at vi kan arrangere noe som gjør at studentene blir kjent med flere andre studenter og Harstad som by. Det blir noen arrangementer her på campus, noen i naturen, for eksempel grottevandring. Vi tenkte også at studentene kan bli kjent med andre studenter utenfor klassen sin, forteller nestleder i oppstyret Abisana Ganeswaran.

Flere arrangementer utsolgt

På menyen over hvilke aktiviteter de nye studentene kan bli med på er blant annet fisketur, rib-tur, byvandring, ølsmaking og fjellturer. Noen av arrangementene vil foregå på campus, som for eksempel studentbingo og pubquiz. 

– De fleste arrangementene har blitt utsolgt. For eksempel rib-tur skulle vi bare ha en dag, men siden billettene ble solgt så fort utvidet vi til tre dager. Det virker som at studentene gleder seg til å oppleve noe nytt, sier Ganeswaran.

– Forhåpentligvis blir folk kjent med flere, og at andre som ikke kjenner så mange kan få et bedre nettverk. Da jeg gikk i førsteklasse var det mye enklere å bli kjent med andre på tvers av klassene, så jeg håper dette bidrar til det sammen.

De fleste arrangementene vil være gratis, mens noen aktiviteter kommer til å ha en studentvennlig egenandel. 

StudentFryd er støttet av Samfunnsløftet til Sparebank1 Nord-Norge, UiT Harstad, Campustinget i Harstad og Samskipnaden. 

Ble mye fokus på festing

Det er ingen hemmelighet at det i fadderukene rundt om i landet kan bli arrangert en del fester. Selv om det fra Oppstyret sin side ikke ble lagt opp til dette i Harstad, ble det likevel arrangert noen fester i løpet av fadderuken. 

[annonse]
– Det var et par tilbakemeldinger på at faddergruppene fokuserte mer på festing. Det ble mer en russetid nummer to. Jeg tror folk ble litt lei av det, og heller ville ha arrangementer i byen, sier Ganeswaran.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.