SJEF: Kurt Bones, daglig leder i Troms fylkestrafikk. Foto: Pressefoto/Troms fylkestrafikk

Stenger fordør midlertidig på bybussene i Harstad på grunn av smittefare

Skrevet av Marte Fredly-Steen
30.10.2020 09:38 - OPPDATERT 30.10.2020 11:10

Dette gjør de på grunn av den økte smitten i Harstad.

– På grunn av økt smittetrykk i Harstad har Troms fylkestrafikk fredag 30. oktober gitt Torghatten Buss beskjed om å stenge fordøren på samtlige bybusslinjer, sier daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones. 

Det vil da være slik som det har vært tidligere at passasjerer må gå på bussen via den bakre døren. De reisende oppfordres til å kjøpe billett på Troms Billett-appen eller SMS, da det ikke vil være mulig å lese av reisekort. 

– Det viktigste er å være føre var og bidra til å minimere smitterisikoen. Vi har tett dialog med det kommunale smittevernapparatet og har fulgt utviklingen nøye, de som reiser henvises nå til påstigning bak på bussen, sier Bones. 

– Ikke reise hvis du er syk

Alle som reiser kollektivt oppfordres til å følge reiseråd for kollektivtrafikken og å sette seg godt inn i rådene før de gjennomfører reisen.

– Det viktigste reiserådet fra oss er å ikke reise hvis man er syk eller har symptomer. Det er også viktig at alle som må reise med oss velger å sitte på bussen. På denne

måten utnytter vi kapasiteten i hele bussen, og unngår at det oppstår trengsel om bord, avslutter Kurt Bones.

Stengt fordør gjelder for bybusslinjer 10, 11, 12, 15, 18 og 19.

 

Les mer om:

korona buss
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.