OFFISER: Som pensjonert marineoffiser har Stein seilt langs hele norskekysten både over og under vann. Foto: Simen Loholt

Stein har seilt langs norskekysten hele livet: – Her er det fantastisk flott!

Skrevet av Simen Loholt
31.07.2020 07:00 - OPPDATERT 31.07.2020 08:19

Flom-Jacobsen har i sin militære karriere seilt langs hele norskekysten: – Det er ikke så mye man får sett fra periskopdybde.

Gjennom en livstid har Stein Flom-Jacobsen seilt langs hele norskekysten. Både over og under vann. Den nå pensjonerte offiseren har vært kaptein på ubåt og instruktør på skoleskipet KNM Horten. Han har til og med hatt HKH Kronprins Haakon som elev.

Prøv iHarstad i 4 uker for 4 kroner!

– Jeg er tredje generasjon offiser, så man har bodd over hele landet. Både som barn og voksen har livet vært preget av mye flytting. 

Flom-Jacobsen ankom Harstad i en 35 fots Viksund Santa Cruz fra slutten av 70-tallet. Båten har han fått låne av en kompis. 

– Det er en gammel, fin dame jeg har fått låne, men hun er ganske tørst. Det går nok rundt 60-70 liter i timen. Hun er faktisk fra den tiden jeg første gang satte mine bein i en ubåt. 

Hjemme i Kvitsøy har han en 32 fots seilbåt, men på grunn av dårlig tid valgte han heller å låne denne enn å seile nordover. Jeg og en venninne har nå fartet i området rundt Harstad. Både til Kjerstad, Senja, Lødingen. 

Selv om marineoffiseren har tilbragt mye av livet på sjøen er han ikke lei av havet.

– Det er jo noe helt annet nå som turist. Man får ikke sett like mye når man ligger i periskopdybde. Her i Harstad er det fantastisk flott. Dere er utrolig heldige som har all denne vakre naturen rundt dere med høye fjell. Så har dere også mange fantastiske restauranter. 

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.