Smittetallene i Sverige skyter igjen i været

Skrevet av Nettavisen
09.06.2020 08:33

Totalt er det 4.694 personer i Sverige som har mistet livet etter covid-19-smitte. Det siste døgnet døde 35 personer.

(Nettavisen): – Vi begynner nå å nærme oss 40 nye tilfeller i snitt per dag. Det er fortsatt altfor høye tall, men trenden at kurven er på vei ned, sa Tegnell mandag.

Flere smittetilfeller

Det er så langt meldt om 45.133 smittetilfeller, mens 2191 personer har hatt behov for intensivbehandling på sykehus siden koronautbruddet startet.

298 pasienter behandles per i dag på intensivplass på svenske sykehus. I landet sett under ett er det god intensivkapasitet, men det er store variasjoner.

En økende testing i primærhelsetjenesten gjør at antallet smittetilfeller i Sverige nå er økende.

– Vi kommer til å ligge på et nivå med flere tilfeller en periode, men på sikt innebærer dette bedre kontroll med pandemien i Sverige, sa Tegnell.

Sist uke var det tre dager hvor antallet nye innrapporterte smittetilfeller lå over 1000 per dag. Fredag ble det registrert 1142 nye smittetilfeller, det høyeste på en dag så langt, viser Folkhälsomyndighetens tall.

Regionen Västra Götaland er blant dem som har økt prøvetakingen radikalt.

Kan reise i hele Sverige i sommer

Reiserådene til svenske statsborgere denne sommeren er at de kan reise i hele landet fra og med 13. juni. De samme rådene som tidligere gjelder ellers for å begrense smittespredningen, holde på avstand, passe på hygiene og at de over 70 år bør holde seg hjemme.

I Norge er 8547 smittet (238 døde), i Danmark er 11.948 smittet (589 døde), i Finland er 7001 smittet (323 døde) og på Island 1807 smittet (10 døde), ifølge en oversikt mandag klokka 13.

Les mer om:

korona helse
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.