DET SKAL BYGGES: Runar Bjørkelund sier Sæteråsen sag, som har bygget benkene både her på Ottar Håløygs plass og på Havnepromenaden, har fått oppdraget for hele landsdelen. Foto: Morten I. Jensen

Deler ut tre millioner til nye møteplasser. Et Harstad-firma har fått oppdraget for hele landsdelen!

Skrevet av Morten I. Jensen
14.10.2020 11:03 - OPPDATERT 20.10.2020 08:43

– Det blir ikke nok penger til en ny Ottar Håløygs plass i Breivika, men det blir penger til møteplasser på mange steder i Harstad.

Det sier avdelingsleder Runar Bjørkelund hos Eiendomsmegler1. Han går lokalt i bresjen for EiendomsMegler 1 Nord-Norge og Samfunnsløftet sitt nye prosjekt. De går sammen for å skape gode møteplasser i nabolag, idrettslag og tur- og bygdelag i hele landsdelen. 

– Helt nydelig

– Det skal totalt deles ut tre millioner kroner. I Harstad ser jeg for meg at alle kan søke. Bor du i et nabolag, hadde det kanskje vært fint med en gapahuk oppi i skogen eller en bålpanne på en lekeplass. Det er helt nydelig, sier Runar.

Han sier det er fire produkter i møteplasspakken: Bålpanne, gapahuk, sittebenker og blomsterkasser.

– Det blir ikke nok penger til en ny Ottar Håløygs plass i Breivika, men det blir flere plasser i miniatyr rundt omkring. Det er veldig mange som har sjansen til å få noe, så det er bare å søke, sier han.

Saken fortsetter under bildet

FIKK OPPDRAGET: Torgeir Hjalte og Sæteråsen sag skal bygge møteplasser for tre millioner kroner i Nord-Norge. Her er Hjalte på Havnepromenaden, hvor firmaet har bygget alt av installasjoner i tre. Foto: Morten I. Jensen

Sæteråsen sag skal bygge

Bjørkelund sier det er firmaet Sæteråsen sag i Harstad som har fått oppdraget med å levere til hele landsdelen, en ordre som altså kan strekke seg opp mot tre millioner kroner.

– At oppdraget landes lokalt i Harstad, er kanonbra. Det er klart at jobben de gjorde på Havnepromenaden, hvor Samfunnsløftet var en betydelig bidragsyter, og det de har gjort her her på Ottar Håløygs plass, var en veldig bra referanse for sparebanken da oppdraget ble tildelt.

Bjørkelund tror at prosjektet kommer til å treffe mange.

[annonse]
– Pengene går til noe av det folk ønsker seg aller mest akkurat nå, men ikke kan få: Nærhet. Derfor utfordrer vi nå nordnorske velforeninger, borettslag, bygdelag, idrettslag og turlag til å bli med å skape møteplasser i nabolag og lokalsamfunn, sier Runar Bjørkelund.

– Akkurat nå skal vi holde avstand, vi skal ikke håndhilse på den nye naboen – og vi skal holde minst én meter mellom oss på benken. Og så vet vi at alt blir bra.  Vi skal møtes igjen. Det er det vi forbereder oss på nå, sier han.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.