NY JOBB: Stig Jakobsen, sjefredaktør i iTromsø, skifter beite. Foto: Ole Åsheim

Sjefredaktøren forlater: – Har vært fantastisk morsomt

Skrevet av Marius Medby
14.09.2020 12:28 - OPPDATERT 14.09.2020 12:34

Stig Jakobsen flytter fra Tromsø til Steinkjer.

(Nordlys): iTromsø sin sjefsredaktør, Stig Jakobsen, forlater iTromsø etter fem år i avisen. Det skriver iTromsø på sine nettsider.

Grunnen er at Jakobsen skal være med på oppstarten av en ny avis i Steinkjer.

Ny avis

Polaris Media vil etablere en ny avis, det som følge av at Trønder-Avisa ble kjøpt opp av Amedia tidligere i år.

– Vi kommer til å samarbeide tett med Adresseavisen og Polaris’ andre aviser i regionen. Steinkjer er på sett og vis i den samme situasjon som Tromsø, der du har ett stort regionalt nyhetssted i Trønder-Avisa, pluss Steinkjeravisa – som i stor grad satser som papiravis. Vi skal også være god på lokale nyheter, men derimot være heldigital, sier Jakobsen til iTromsø.

Vil ikke røpe navnet

Sjefsansvaret for iTromsø blir overtatt av en annen person, men Jakobsen vil ikke røpe navnet enda.

– Vi har planer for hvordan dette skal løses, og min avgang vil bli udramatisk for iTromsø sin del. iTromsø kommer til å fortsette i samme gode form. Det er jeg helt sikker på, sier Jakobsen til sin tidligere avis.

I en pressemelding heter det at den nye avisens ambisjoner er å utgjøre en forskjell i livene til menneskene i byen, gjennom grundig, lokal og nær journalistikk. Stig Jakobsen blir sjefredaktør og administrerende direktør for den nye avisa.

Jakobsen har bakgrunn fra iTromsø, Bonnier Media, TV 2 og Dagbladet. Med seg på laget har han Silje Olsen Engenes, med bakgrunn fra NRK Troms, Even Thodesen fra iTromsø og Tea Eline Skarpjordet, som tidligere jobbet i NRK på Steinkjer, skriver Adresseavisen.

Les mer om:

arbeidsliv media
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.