Daniel Aleksander Jacobsen, Niklas Kristensen og Sigrid Stavli går i 10A på Seljestad ungdomsskole. Foto: Martin Mortensen

Sigrid, Niklas og Daniel fikk full pott: Seljestad-elevene er de flinkeste i Nord-Norge akkurat nå

Skrevet av Lars Richard Olsen
14.10.2020 10:31 - OPPDATERT 14.10.2020 10:53

Onsdag imponerte Seljestad ungdomsskole i NRKs Klassequizen.

Niklas Kristensen, Sigrid Stavli, og Daniel Aleksander Jacobsen holdt nervene i sjakk og klarte å sikre seg 12 av 12 poeng i NRKs Klassequizen onsdag morgen.

Her konkurrerer de mot flere hundre skoleklasser i hele landet, og så langt har ingen i landsdelen toppet elevenes innsats.

– Det var veldig artig og spennende å levere så bra på oppgavene, men jeg har en viss mistanke om at vi har fått lettere spørsmål enn det tidligere skoler har fått, sier Niklas.

Gjengen hadde ingen større problemer med noen av spørsmålene som ble stilt av NRK-journalist Martin Mortensen.

Vurderer å bli kjemiker

De tre elevene ble valgt til å representere Seljestad ungdomsskole etter en konkurranse mellom de over 130 elevene som i dag går i 10. klasse på skolen.

Sigrid sier at hennes favorittfag i dag er naturfag. Hun har ikke helt bestemt seg, men sier at hun i dag vurderer å bli kjemiker. Daniel forteller at liker matte og naturfag, men har ikke helt bestemt seg for hva han ønsker å bli. Niklas er den eneste som har samfunnsfag som favoritt.

Gjengen hørte på konkurransen sammen med klassen i første time på skolen.

– Det er bra å vite at man har litt i nøtta, sier Niklas.

Er 32 i klassen

Elevene sier at de triver på skolen og at de har godt samhold. For tiden jobber noen av elevene med et prosjekt der de bygger skulpturer av kjente bygg i Harstad.

[annonse]
Fylkesfinalen i Klassequizen er 25. november, og Seljestad-elevene er nærmest garantert finaleplass.

Lærer Elin Hartvigsen sier at det er kjempeartig at skolen har så flinke og motiverte elever.

– Det er også fint å se at de tar prestasjonen med fatning og ikke lar seg vippe av pinnen.

En annen som er imponert er NRKs reporter Martin Mortensen.

– Jeg er søkkimponert. Klassene i Sør-Troms har gjort det veldig bra i konkurransen. Ikke bare har Seljestad fått 12 av 12 poeng, men Lundenes skole på Grytøya gjorde det nesten like bra med 11 poeng, sier han.

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.