VINNERE: Vennelaget fra Harstad består av 5 jenter og 3 gutter i alderen 11 til 13 år. De realfagsglade vennene ble tildelt førsteplassen i teknologiprisen og robotkonkurransen og ble også titulert First Lego League Champion. Foto: Johannes R. Valle

Seks lag konkurrerte. Her er vinnerne

Skrevet av Morten I. Jensen
09.11.2020 09:27 - OPPDATERT 09.11.2020 09:41

Lørdag konkurrerte flere lag fra Harstad i den regionale finalen i First Lego League.

Flere tusen barn og unge har i mange uker forberedt seg til First Lego League, verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Lørdag ble den regionale finalen i Harstad arrangert, og Robobusters gikk helt til topps etter å ha imponert stort. Laget skal dermed representere Harstad i den skandinaviske finalen senere i år.  

Grunnet smittvernsrestriksjoner måtte årets regionale finale avholdes delvis digitalt og fysisk. I Harstad var det totalt seks lag som konkurrerte om utmerkelser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den skandinaviske finalen. Årets oppdrag, RePLAY, handler om å vise veien til en morsom og aktiv livsstil for alle, og Robobusters fra Harstad imponerte stort med både kritisk tenkning og innovative løsninger, skriver Ingrid Vervik Salte fra arrangøren i en pressemelding.

Realfagsglade venner  

– Vennelaget fra Harstad består av fem jenter og tre gutter i alderen 11 til 13 år. De realfagsglade vennene ble tildelt førsteplassen i teknologiprisen og robotkonkurransen og ble også titulert First Lego League Champion. Lagets veileder Johannes R. Valle gikk av med veilederprisen. Sammen har de virkelig stått på denne høsten med å finne kreative løsninger som motiverer til mer fysisk aktivitet, skriver Ingrid Vervik Salte.

– Robobusters har lagt ned en iherdig innsats for å løse et aktuelt problem. Vi vet at det har blitt mange lange kvelder, og det er egenskaper som dette som skaper realfagstalenter. Samfunnet er helt avhengig av slike kloke hoder for å løse både dagens og fremtidens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens helter. 

Fremtidens innovatører 

First Lego League i Skandinavia er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag. 

– I First Lego League lager vi en arena der våre barn og unge får bryne seg på utfordringer vi jobber med å løse problemer i den virkelige verden der de voksne ikke har svaret. I ukene de arbeider med prosjektet, får elevene øve på samarbeid, kommunikasjon, kritisk tenkning og innovasjon, og ikke minst, erfare hvordan deres innsats kan bidra til å løse utfordringer vi har i samfunnet vårt, sier Silje Kumeus, konseptleder for FIRST LEGO League i Skandinavia. 

Den skandinaviske finalen vil foregå digitalt 28. november.

 

Resultatliste

Lag

Kategori

Robobusters fra Harstad

Champions

IBIVIII fra Ibestad skole

Prosjekt

Dwayne «The Rock» Johnson fanclub fra Seljestad ungdomsskole

Kjerneverdier

Robobusters fra Harstad

Teknologi

Johannes Rotmo Valle for Robobusters

Veileder-pris

Robobusters fra Harstad

Robotkonkurranse