GLEDER SEG: – Vi får en flott leilighet med innglasset terrasse og fin beliggenhet helt nede ved havet. Og med den fantastiske utsikten! Gjett om vi gleder oss! Foto: Sara Heikkilä (Smilehullet)

Margit og Agnar får en enklere hverdag i ny boligpark: – Dette er perfekt for oss

Skrevet for DnB Eiendom
27.05.2020 14:32 - OPPDATERT 16.06.2020 10:13

«Bo på Trondenes» er et nytt leilighetsprosjekt som både eldre og yngre voksne har forelsket seg i. Margit og Agnar Melbøe har bodd hele sitt voksne liv i enebolig på Trondenes, men de ble raskt overbevist om at de kunne få en bedre alderdom i ny leilighet.

– Da boligprosjektet «Bo På Trondenes» ble presentert, så vi fort at dette virkelig var noe for oss. Vi hadde allerede snakket mye om hvordan vi selv, ved å gjøre riktige valg, kunne legge til rette for å få en best mulig alderdom, forteller paret.

Et privilegium vi har i Norge

Livet er forunderlig og tar vendinger du ikke kan forutse. Andre endringer ser man komme, og det blir tydelig at dette vil gjøre om på livet. Da kan man forberede seg i ro og mak. Å planlegge sitt eget liv er et privilegium som vi nordmenn er heldige å ha. Vi har økonomi til å ta vare på oss selv, både gjennom yrkesliv og i pensjonisttilværelsen.

Mange opplever at eneboligen plutselig blir for stor og får nye behov, men dette gir også nye muligheter. Å gå fra enebolig til leilighet er blitt vanlig, og stadig flere ser fordelen med en lettstelt leilighet som gir rom for reise og rekreasjon året rundt.

SJEKK UTSIKTEN: Dette kan bli din stue på vakre Trondenes. Illustrasjonsfoto: DnB

– Livet endrer seg. Etter hvert som vi blir eldre ser vi fordelen med å bo på ett plan. Behovet for hagen som lekeplass og samlingssted for storfamilien er ikke lenger så aktuelt. Vi ønsker å unngå å komme i en situasjon der vedlikehold av hus og hage, og ikke minst snømåking, blir for belastende, sier Margit og Agnar.

Får selv forme leiligheten

Siden paret har blitt med i prosjektet tidlig i prosessen, får de også muligheten til å påvirke utforming av leiligheten. 

– Det synes vi er viktig.  Byggeprosessen som tar rundt 16 måneder gir oss god tid til å planlegge avvikling og salg av vår enebolig.

At de fortsatt får bo på Trondenes er en stor fordel for paret i 70-årene.

– Vi får en flott leilighet med innglasset terrasse og fin beliggenhet helt nede ved havet. Og med den fantastiske utsikten!  Gjett om vi gleder oss!

NÆROMRÅDET: Trondenes har mange fine plasser, blant annet Stien langs sjøen! Foto: Sara Heikkilä (Smilehullet)