DET GODE LIV: Line Loktu gleder seg til å flytte til Trondenes. Foto: Sara Heikkilä (Smilehullet)

– Æ e jo kjempeglad i Trondenes, og så ville æ ha utsikt!

Skrevet for DNB Eiendom
30.06.2020 15:59 - OPPDATERT 01.07.2020 10:07

Line Loktu (45) lengtet tilbake til Trondenes, og drømte om utsikt. I vinter kjøpte hun drømmeleiligheten på 82 kvm og med innglasset balkong i Bo På Trondenes.

Vi inviterte Line til en kaffeprat i visningssenteret til Bo På Trondenes etter avtalen var inngått, og fikk også følge henne en tur på jobben og på trening.

Drømmedagen

Line gleder seg til fremtiden i ny leilighet på Trondenes. I det daglige ser hun verdien av helseforebyggende arbeid og trening på nært hold. Hun arbeider i helsevesenet og trener også på Harstad Crossfit. Hun brenner for fysisk aktivitet og har veldig tro på trivselseffekten, og den helsebringende effekten som fysisk fostring har. Naturlig nok kommer samtalen vår raskt inn på trening, turer og fysisk aktivitet. 

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Sara Heikkilä (Smilehullet)

– Hvordan blir drømmedagen din når du har flyttet inn i ny leilighet? spør vi Line.

– Den starter rolig med en kopp kaffe som nytes i stuen eller på balkongen med verdens vakreste utsikt. Deretter fortsetter dagen med en løpetur opp i Trondenesåsen eller kanskje til Altevågen, og det er bare en kort tur til treningssenteret i Samasjøen. Jeg ser for meg at jeg skal løpe Stien langs sjøen til treningssenteret mitt i Samasjøen. 

Line lyser opp og blir ivrig når hun forteller. Det er tydelig at dette er noe hun har tenkt mye på.

– Wow, så fin utsikt du kommer til å få!

Treningsentusiasten og trebarnsmoren gleder seg også til å bruke mer tid hjemme og få mer fritid.

– Min yngste kar på 11 år gleder seg veldig til at vi skal flytte i ny leilighet og til å få nytt rom. Han har allerede begynt å planlegge hvordan det skal bli. De to eldste barna mine er voksne og har flyttet hjemmefra, men de er veldig glade på mine vegne, smiler Line.

Hun har fått mange gode tilbakemeldinger fra både venner og familie. Det betyr mye når man har tatt en viktig og stor beslutning. 

– Hva tenker vennene dine om at du har kjøpt ny leilighet? 

– De er veldig glade på mine vegne. «Wow, så fin utsikt du kommer til å få!» sier de. Det stemmer på en prikk! 

Illustrasjonsfoto: DnB

Line har i lang tid vurdert å flytte i ny bolig. Hun har tenkt langsiktig og bevisst på hvordan hun skulle klare å få sine ønsker oppfylt. Det skulle være på nordsiden, og ungene skulle ha samme skolekrets som før. 

– Jeg har bodd fem år på Bergseng, men lengtet tilbake til Trondenes. Her bodde jeg tidligere, oppe på Skjæret. Dette har jeg ønsket å vende tilbake til.

Da ungene flyttet ut, innså Line at hun gledet seg til å ha mer fritid. 

Tenker langsiktig

– Hva hindret deg der du bor nå?

– Hvis du bor i en større og eldre bolig, bruker du mye tid på vedlikehold, og må stelle rundt og inne i huset. Jeg ville ha det enkelt. Spesielt når du er alene og i full jobb, blir det veldig mye arbeid.

Line tenker langsiktig. Selv om hun er bare 45 år, ser hun at Bo på Trondenes er et sted hvor man kan bli gammel. Det er ingen trapper her, og en leilighet er enkel og lettstelt. 

Det er både spennende og krevende å være på boligjakt, forteller Line.

– Jeg synes romløsningen er viktig. Åpen stue- og kjøkkenløsning synes jeg er helt supert. Der jeg bor nå er det fin kveldssol og terrasse, men jeg savner å ha balkong med formiddagssol. Det betyr masse for meg at jeg nå får en balkong med utsikt der solen kommer nærmest fra natta til langt ut på formiddagen.

Utnytter tiden før innflytting

– Hvordan opplevde du det økonomisk å kjøpe leilighet i dagens marked?

– Det er dyrt og jeg forstår at ikke alle har råd til det. Jeg har funnet min modell og laget en plan. Jeg skal selge rekkehuset jeg bor i. Her har jeg investert  i min nåværende bolig og pusset opp. På den måten får jeg ekstra egenkapital til å kjøpe meg leilighet i Bo På Trondenes. 

Nøkkelen for Line var å utnytte god tid til overtakelse i 2022. 

– Jeg hadde samtale med min rådgiver i banken og lagde en plan. For det første har jeg startet sparing med en fast sum hver måned. Dette beløpet tilsvarer en økt månedlig kostnad jeg beregner å få i den nye leiligheten, som er dyrere enn boligen jeg har nå. På den måten bygger jeg egenkapital gjennom sparing. Samtidig får jeg testet hvordan det er å leve med litt høyere bokostnad.

– Det var jo lurt! Hvordan opplever du at det går?

– Jeg synes det går kjempefint. Jeg lever godt med dette.

Fordeler med fysisk aktivitet 

Line jobber i helsevesenet og har sitt arbeidssted på UNN. Nå får hun kortere vei til arbeid, og planlegger å sykle eller løpe til jobb. 

– Også i dag sykler jeg til jobb, og det skal jeg fortsette med. Det er fint at det blir kortere vei. Trondenes ligger veldig sentralt til i forhold til mange ting i og rundt byen.

Crossfit Harstad i Samasjøen har blitt stadig mer populært, og har fått mange medlemmer. Line snakker varmt om crossfit og skryter av både treningsform og det gode sosiale miljøet.

– Kan virkelig alle begynne med dette?

– Ja, sier Line. Man trenger absolutt ikke være helsefreak. Det passer for folk i alle aldere og for mennesker i forskjellig fysisk form. Også om du er utrent kan du begynne med crossfit, sier Line.

Saken fortsetter under bildet. 

BRA FOR SJELA: Line har tro på trivselseffekten med trening. Foto: Sara Heikkilä (Smilehullet)

Det har ikke bare vært enkelt å trene på treningssenter de siste månedene med koronapandemien.

– Nå trener vi ute og ivaretar smittevernreglene. I motsetning til andre treningssentre, går vi aldri med headset på trening. Vi hilser på hverandre, har en kaffekrok, og har et veldig godt sosialt miljø. Her er det annerledes enn på vanlig treningssenter.

En ny fremtid på Trondenes

Praten vår går mot slutten, og vi kommer inn på hvilke tanker hun gjør seg om tiden frem til innflytting i 2022. Skulle hun ønske at leiligheten stod ferdig klar for innflytting?

– Nei, sier Line. 

– Jeg trenger den tiden fremover til å forberede meg. Nå får jeg god tid til å bearbeide for meg selv. Jeg liker å tenke på hvordan vi skal få det. Hvilke farger jeg ønsker på veggene, og hvilke løsninger jeg skal ha. 

Line har lagt en plan som hun er i gang med – nemlig å skape seg en ny fremtid på Trondenes. Akkurat slik hun hadde drømt om.

Alt om boligprosjektet kan du lese her. 

Les mer om:

DnB eiendom Trondenes