Foto: Morten I. Jensen

Jente sendt til UNN etter å ha vært under vann i 2-3 minutter

Skrevet av Morten I. Jensen, Marte Fredly-Steen
14.08.2020 16:02 - OPPDATERT 17.08.2020 16:31

En av badegjestene oppdaget jenta, som var i Grottebadet sammen med foreldrene sine.

Fredag ettermiddag rykket to ambulanser og en akuttbil til Grottebadet i Harstad. 

Dette bekrefter både UNN og daglig leder på Grottebadet Kjetil Christoffersen. 

– Det var en jente i alderen 5-7 år som var for seg selv i den indre delen av motstrømbassenget. Hun var på et brett, ikke svømmedyktig, og var etter hva vi kan se, under vann i 2-3 minutter, og ble oppdaget av gjester.

Prøv iHarstad i 4 uker for 4 kroner

Ifølge Christoffersen var det en av badegjestene som oppdaget jenta, som var i Grottebadet sammen med foreldrene sine. 

– Det var en meget resolutt mann, som jeg selv har snakket med og takket for handlekraften, som hentet henne opp av vannet. Så kom grotteverten til og startet hjerte- og lungeredning som de skal, og etter fem innblåsninger begynte jenta å puste igjen. 113 ble ringt opp og kom hit på 7-9 minutter. Det er fantastisk å ha et så handlekraftig og nært sykehus. De kom inn og overtok før de tok henne med til UNN for videre undersøkelse. 

UNN opplyser til iHarstad 17:50 at jenta er moderat skadet, men stabil.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Morten I. Jensen

Blir stolt

Christoffersen forteller at det er godt å vite at de ansatte og gjestene er kompetente til å bistå når slike ulykker skjer. 

[annonse]
–  Det var utrolig godt å få tilbakemelding fra ambulansepersonellet at jeg måtte si til hun som hadde utført hjerte- og lungeredning at hun hadde gjort en kjempejobb. Jeg er stolt av våre ansatte som er i stand til å gjøre en sånn god jobb. 

– Når det kommer til gjestene så blir jeg rørt når de sier at de også kan hjerte- og lungeredning og er klar til å bistå hvis noe skjer, og at de følger med. Det viser noe ved det Norge samfunnet, sier Christoffersen. 

Han sier at det er kameraer på stedet der jenta ble funnet, men at hun var bak en stolpe som kameraet ikke fanget opp.

På spørsmål om noen kan kritisere Grottebadet når det kommer til sikkerhet i anlegget, svarer Christoffersen:

– Det kan godt være. Men vi har ikke hatt drukningsulykker med omkomne i anlegget siden vi åpnet i 2003. Vi har kameraer, meget dyktige badevakter og gode rutiner, så jeg mener sikkerheten er meget god. Det er mulig å havne i ulykker mange steder utenfor hjemmet, og i vann er ett av dem. Vi kan ikke garantere at det ikke skal skje her, men vi gjør alt for å unngå det.

Les mer om:

unn ulykke grottebadet
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.