Foto: Torgrim Rath Olsen

Person i Narvik bekreftet smittet med covid-19

Skrevet av Ragnar Bøifot
15.10.2020 12:37 - OPPDATERT 15.10.2020 13:20

Narvik kommune bekrefter at en person er smittet med covid-19-viruset

(Fremover): I en pressemelding fra Narvik kommune blir det nå bekreftet at én person er smittet med covid-19 i Narvik.

– Positivt prøvesvar forelå onsdag 14. oktober. Personen er i isolasjon og nærkontakter er i karantene, melder kommunen i pressemeldingen. Videre skriver smittevernlege Thomas Hultstedt at smitten har skjedd i forbindelse med innreise til Norge. Personen som har testet positivt gikk i karantene ved ankomst til Norge.

Ettersom det positive prøvesvaret var klart onsdag 14. oktober har arbeidet med smitteoppsporing pågått siden. Det innebærer at alle nærkontakter har blitt eller blir kontaktet, opplyser kommunen.

– Smitte sprer seg, og vi er alle utsatt. Til nå har det vært få tilfeller av smitte i Narvik, men dette tilfellet av smitte er ikke overraskende, skriver smittevernlege Thomas Hultstedt i pressemeldingen.

– Som samfunn har vi kommet langt fra der vi var i mars, og vi er alle bedre rustet i dag. Smittevernreglene fungerer. God håndhygiene, hold avstand, og vær hjemme når du er syk, oppfordrer smittevernlege Thomas Hultstedt.

Les mer om:

korona
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.