FORNØYD MED HARSTAD-PATRULJEN: – De gjør en god jobb i og rundt Harstad, forteller UP-sjef Geir H. Marthinsen. Foto: Arkiv Nordlys

Oppsving i antall førerkortbeslag i Harstad: – Vi kommer til å fortsette

Skrevet av Elin Astrid Gjøvik Glad
06.06.2020 07:00

– Vi har flere førerkortbeslag på landsbasis enn i fjor på samme tid, sier UP-sjefen Geir H. Marthinsen.

Natt til fredag mistet tre unge menn lappen i samme 50-sone i Ervika, og fredag morgen fikk 12 personer forenklet forelegg i 60-sonen i Medkila.

– Vi har flere førerkortbeslag på landsbasis enn i fjor på samme tid, sier UP-sjefen Geir H. Marthinsen.

– Det kan være mange grunner til det. Vi ser at det er litt mindre trafikk på veiene i disse koronatider. Ønsker man å ta en forbikjøring så er det kanskje lettere å ta sjansen med færre på veien. Det er nok lettere å la seg friste til å kjøre fort, sier han.

Lyst til å lese mer? Klikk her og få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

Flere fartskontroller

– Samlede tall fra UP for 2020 er 330 fartssaker, 314 forelegg på inkludert 16 førerkortbeslag på fart, sier Marthinsen.

– Tendensen nå er at det er flere førerkortbeslag og flere fartsovertredelser. Spesielt i mai i år har vi kanskje hatt flere fartskontroller i år enn vi hadde i fjor, og det vil vi fortsette med utover nå, forteller han.

Politileder Yngve Widding forteller også at både UP og politiet lokalt holder hyppige fartskontroller i og rundt Harstad.

Rus og fart

– Rus og fart er de største utfordringene vi har, i tillegg til at folk kan bli veldig opptatt av mobilene sine, sier UP-sjefen.

– Vi har stoppet 19 ruskjørere i år, og det er godt over snittet. Det er en flink patrulje som er i drift i Harstad. De jobber godt, sier UP-sjefen.

Les mer om:

politi trafikk bil
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.