Foto: Torgrim Rath Olsen

Nytt tilfelle av korona i Harstad. Seks nærkontakter satt i karantene

Skrevet av Marte Fredly-Steen
11.09.2020 09:54 - OPPDATERT 15.09.2020 11:49

En voksen person har testet positivt på covid-19 etter innlandsreise. Seks nærkontakter er testet og Harstad kommune venter på svar fra disse.

«Torsdag kveld, 10. september, fikk en ny person i Harstad påvist covid-19-smitte. Personen er voksen, og er smittet på innlandsreise. Seks nærkontakter er testet og vi venter på prøvesvar før vi vurderer tiltak. Personen som er smittet er satt i isolasjon hjemme og nærkontaktene er satt i karantene.»

Det skriver Harstad kommune på sin hjemmeside. 

– Vi tror at vi har god kontroll på nærkontaktene til vedkommende. Det er en voksen person som er smittet, så det er ikke snakk om en student eller ung voksen, forteller Øivind Arvola i Harstad kommune. 

Det er enda ikke klart på hvilken måte personen har kommet seg til Harstad etter innlandsreisen. 

– Vedkommende er isolert hjemme og er i en sånn tilstand at personen kan være isolert hjemme, sier Arvola. 

– Vi regner med at vi får prøvesvarene til nærkontaktene i morgen. De er satt i karantene.

NYTT TILFELLE: Øyvind Arvola forteller at de seks nærkontaktene vil bli testet så fort det lar seg gjøre. Foto: Jonas Holte

Over 3000 personer testet

3049 personer er testet i Harstad per 10. september 2020.

Det vises totalt 12 tilfeller i offisielle statistikker, men det er fordi en smittet er registrert bosatt i en annen kommune, men er i realiteten bosatt i Harstad.

[annonse]
Det er totalt tatt 14 positive prøver i Harstad, men 1 var bosatt i en annen kommune. I tillegg testet en ansatt i Harstad kommune bosatt i en annen kommune positivt i den kommunen i mars.    

Les mer om:

korona harstad
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.