Nytt koronatilfelle i Hadsel

Skrevet av Marte Fredly-Steen
29.07.2020 20:00 - OPPDATERT 30.07.2020 09:56

Det bekreftes i en pressemelding fra Hadsel kommune.

- Én person har fått påvist smitte. Vi kan ikke si sikkert hvor eller når pasienten er smittet, men det er ingenting som tyder på at vi har lokal smitte i Hadsel og pasienten har nettopp vært på innenlandsreise. Av personvernhensyn gir vi ikke ut nærmere detaljer om smittesituasjonen, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset. 

Nærkontakter testes

Kommunen har oversikt over nærkontaktene til pasienten og to personer testes i Hadsel onsdag. Drageset har vært i kontakt med både Folkehelseinstituttet og reiseselskapet pasienten har benyttet i smittesporingsarbeidet. 

Sist det var et bekreftet tilfelle av COVID-19 i Hadsel kommune, var 6. april. Tilsammen har det nå vært seks bekreftede smittetilfeller i kommunen, hvorav fem er friskmeldt. 

- Tilstanden til pasienten som nå har fått påvist smitte er god og vedkommende er i hjemmeisolasjon, sier Drageset.

Faren er ikke over

Verken smittevernlegen eller kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin er overrasket over at det kommer et nytt tilfelle av smitte.

- Det er ikke uventet med tanke på den reisevirksomheten vi ser og at mange slapper mer av når det gjelder smittevern. Det er viktig å huske på at smitten fortsatt er i samfunnet og at vi ikke kan slappe av før vi har en vaksine. Dit er det fortsatt et godt stykke igjen, sier Bleidvin.

- Dette er en påminnelse om hvor viktig det fortsatt er å overholde smittevernstiltakene. Faren er ikke over og det er handlingene til hver og en av oss som avgjør hvor mange som blir smittet fremover, sier Drageset.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.