Driftsleder Gina Johansen og avdelingsleder Hanne Frøyshov ved UNN Harstad. Foto: Lars Richard Olsen

Nå kan pårørende endelig besøke pasienter på UNN Harstad

Skrevet av Lars Richard Olsen
04.06.2020 14:37 - OPPDATERT 04.06.2020 15:03

Universitetssykehuset i Nord-Norge forteller torsdag at pårørende igjen kan få besøke sine kjære på sykehusene.

– Dette gjelder fra og med fredag 5. juni. Vi kan ikke slippe inn for mange besøkende på samme tid, så det vil fortsatt være besøksrestriksjoner og adgangskontroll ved inngangen til sykehusene, melder UNN.

Det forutsettes at de som kommer på besøk ikke har symptomer på luftveisinfeksjon, og ikke er i karantene eller isolasjon på grunn av mistenkt eller bekreftet covid-19.

Følgende retningslinjer gjelder fra fredag 5. juni 2020 klokka 08.00:

  • Besøk skal avtales med aktuell avdeling/sengepost via telefon på forhånd. Dette skal gjøres av den besøkende selv, ikke av vekterne som står ved inngangen. Telefonnummer finnes i pasientens innkallingsbrev og på unn.no/avdelinger. Ring eventuelt sentralbordet (776 26000) hvis du ikke finner direktenummeret. Avdelinga vil registrere navn og telefonnummer til besøkende. Dette fordi vi må ha mulighet til å finne ut hvem som har vært inne på sykehuset dersom en smittesituasjon oppstår.

Lyst til å lese mer? Klikk her og få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

  • Vi ber pårørende vurdere om besøket er nødvendig. For eksempel hvis pasienten ikke er alvorlig syk, og likevel skal skrives ut i løpet av få dager.
  • Som hovedregel tillater vi besøk av en pårørende i en time per pasient per dag. I spesielle tilfeller kan unntak fra besøksreglene gjøres etter avtale med aktuell avdeling/sengepost.
  • Våre intensivavdelinger har egne regler for besøk. Ta kontakt for avtale. 
  • På barselavdeling/-hotell tillates det inntil videre kun besøk av partner (som ikke er underlagt samme tidsbegrensninger som øvrige besøkende). Partner kan være med under den aktive delen av fødselen. Det tillates inntil videre ikke at partner er med ved polikliniske undersøkelser/ultralyd i forkant av fødsel, eller ved keisersnitt – verken inne på operasjonsstue eller oppvåkning. Hvor tidlig partner kan komme inn dersom det går lang tid fra innleggelse til den aktive delen av fødselen er i gang, avgjøres av avdelingen i hvert enkelt tilfelle. 
  • De som kommer på besøk skal sprite hendene når de går inn i sykehuset, før de går inn til pasienten, og før de forlater pasientens rom og sykehuset.
  • Besøkende skal holde to meters avstand til ansatte og andre pasienter enn den de besøker for å unngå nærkontaktsituasjoner.
  • Besøkende skal gå direkte til og fra avdelingen/sengeposten der pasienten er innlagt, og ikke ha lengre opphold i sykehusets fellesarealer.
  • Det tillates at besøkende har med blomster/gaver. Levering via blomsterbud tillates inntil videre ikke.
  • Pasienter som er avhengig av ledsager, kan ha med seg denne inne på sykehuset.
 

Les mer om:

korona unn harstad
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.