Foto: Torgrim Rath Olsen

Nå er testsvarene til nærkontaktene til den smittede kommet

Skrevet av Simen Loholt
13.09.2020 10:36

10. september, fikk en ny person i Harstad påvist covid-19-smitte.

«Torsdag kveld, 10. september, fikk en ny person i Harstad påvist covid-19-smitte. Personen er voksen, og er smittet på innlandsreise. Seks nærkontakter er testet og vi venter på prøvesvar før vi vurderer tiltak. Personen som er smittet er satt i isolasjon hjemme og nærkontaktene er satt i karantene.»

Det skrev Harstad kommune på sin hjemmeside. 

Nå har svaret på testen til de seks som har vært i nærkontakt med den smittede kommet inn. 

– Alle prøvene til de seks nærkontaktene til den siste covid-19 positive i Harstad er negative. Det betyr at det er ingen nye smittede i Harstad, forteller assisterende kommuneoverlege Merete Bergan Svendsen.

Over 3000 personer testet

3049 personer er testet i Harstad per 10. september 2020.

Det vises totalt 12 tilfeller i offisielle statistikker, men det er fordi en smittet er registrert bosatt i en annen kommune, men er i realiteten bosatt i Harstad.

Det er totalt tatt 14 positive prøver i Harstad, men 1 var bosatt i en annen kommune. I tillegg testet en ansatt i Harstad kommune bosatt i en annen kommune positivt i den kommunen i mars.    

Les mer om:

korona
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.