Foto: Andreas Ursin Hellebust

Nå er hun den nye styrelederen: – Det føles stort!

Skrevet av Lars Richard Olsen
10.07.2020 19:38 - OPPDATERT 11.07.2020 00:06

Sigrid Ina Simonsen fra Harstad, kommunikasjonsleder i Equinor og tidligere fylkesråd for kultur og næring i Troms fylkeskommune, er ny styreleder i Pikene på Broen AS.

– Det føles stort å bli spurt om å være styreleder for selveste Pikene på Broen. Dette er en unik organisasjon, og en av landets mest internasjonale kulturinstitusjoner, 15 km fra grensa til Russland, men med hode og sjel i hele Barentsregionen, sier Simonsen på sin egen Facebook-side.

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

Skal bringe regionen sammen

Pikene på Broen ble etablert i 1996 av kunstkuratorer og produsenter basert i Kirkenes. Gjennom sine prosjekter ønsker de å skape møteplasser og bygge bro på tvers av landegrenser og kunstsjangere. Deres motto er å bringe verden til Barents og Barents ut i verden. Pikene har blant annet bidratt under Festspillene i Nord-Norge tidligere.

– Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med hele det nye styret og alle de ansatte og involverte i tida fremover! Takk for tilliten, sier Simonsen.

Styret ønsker også Hilde Hauan Johnsen fra Tromsø velkommen som nytt styremedlem. Hilde bringer flere ti-år med kunstnerisk erfaring inn i styret og er for tiden professor ved Kunstakademiet i Tromsø og professor II ved Samisk høgskole i Kautokeino.

– Viktig for vårt arbeid

– Vi er stolte over å ha et samlet styre med bred kompetanse og erfaring både fra kunst og kulturbransjen, fra næringslivet, organisasjonslivet og fra politikken. Det er viktig for vårt arbeid med det grenseoverskridende profesjonelle kunst og kultursamarbeidet i nord, for satsingen på tverrfaglig samarbeide og utvikling og for å kunne bidra til et sterkt og bærekraftig kunstliv i vår nordligste landsdel, sier fungerende daglig leder Franziska Kraiczy i Pikene på Broen.

Kurator og produsentgruppen holder til på Kirkenes og er med i den Nordnorske Kulturavtalen. Pikene drifter den årlige internasjonale kunst og kulturfestivalen Barents Spektakel, residencyprogrammet BAR International, prosjekt og visningsrommet Terminal B og gjør en rekke andre prosjekter, gjerne i samarbeide med nasjonale eller internasjonale partnere.

– Vi ser fram til å jobbe sammen med vårt nye styre for å løfte Pikene på Broen videre og bidra til nye samfunnsrelevante prosjekter som styrker både kunstlivet og samfunnet rundt.

Det nye styret for Pikene er

  • Sigrid Ina Simonsen, kommunikasjonsleder Equinor, Harstad, styreleder (ny)
  • Hilde Hauan Johnsen, kunstner, Tromsø, styremedlem (ny)
  • Audun Celius, Daglig leder Tschudi Logistics, Kirkenes, styremedlem
  • Morten Traavik, kunstner/ kunstnerisk leder Traavik.Info, Bergen, styremedlem
  • Ingrid Valan, kurator Pikene på Broen, Kirkenes, ansattes representant (ny)

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.