Harstad brann og rednings båt Gnist var på tur å dra ut, men et annet skip kom til unnsetning. Foto: Harstad brann og redning

Båt med fem personer utenfor Trondenes mistet motorkraft

Skrevet av Lars Richard Olsen
29.06.2020 11:42 - OPPDATERT 01.07.2020 08:38

Harstad brann og redning var klare til å rykke ut.

Omtrent klokken 1045 fikk Hovedredningssentralen melding fra Kystradioen om en båt i nød på havet ikke langt fra Trondenes fort, sier Sten Rune Nikolaisen.

– Vi ba om bistand fra Harstad brann og redning og de var klare til å sende ut sin båt Gnist. Etter hvert ble det klart at en annen båt kunne yte bistand. Båten i nød er nå i ferd med å bli slept inn ved Ringberget i nærheten av Altevågen, sa Nikolaisen rundt klokken 1130.

Det skal ja vært fem personer i båten som ble berget.

Båten som til slutt fikk slept havaristene i land var under kontroll fra et mannskap fra Harstad brann og redning, opplyser Hovedredningssentralen senere på dagen.

– Det var en jolle som mistet motorkraft. Vi ble varslet om hendelsen etter at mannskapet på båten uten motorkraft ba om hjelp.

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

Les mer om:

båt
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.