FORLATT: Moren tok med seg de tre døtrene over snøskavlen, krysset Kvaløyvegen og tok dem med ut i sjøen. Kun ettåringen overlevde. På fortauet stod barnevogna forlatt. Foto: Jonas Høylo Fundingsrud

Mamma tok de tre døtrene over snøskavlen og ut i sjøen. Kun ettåringen overlevde

Skrevet av Stian Saur, NTB
11.09.2020 08:20 - OPPDATERT 11.09.2020 14:11

Riksadvokaten har henlagt saken mot kvinnen som har vært siktet for drap og drapsforsøk i Tromsø.

Riksadvokaten har henlagt saken mot kvinnen som har vært siktet for drap og drapsforsøk etter at hun og hennes tre barn ble funnet i vannet ved Fagereng i Tromsø 2.12.2019.

Det opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding fredag morgen.

To av barna og deres mor var døde da de ble hentet opp av vannet utenfor det populære rekreasjonsområdet på Fagereng i Tromsø 2. desember i fjor.

Den 27 år gamle sudanske moren har vært siktet for drap og drapsforsøk så lenge etterforskningen har pågått. Hun er siktet for drapsforsøk på sitt minste barn, en da halvannet år gammel jente, som var den eneste av de fire som berget livet.

Politiets etterforskning har gitt påtalemyndigheten grunnlag for å slå fast at hun drepte to av sine barn og forsøkte å drepe det tredje. Riksadvokaten henlegger saken fordi den siktede kvinnen er død.

Statsadvokaten og politiet inviterer til pressekonferanse på politihuset i Tromsø kl. 1300. fredag for å informerer ytterligere om saken.

Statsadvokaten vil her informerer om Riksadvokatens beslutning, og politiet orienterer om etterforskninga.

Fagereng-tragedien

DETTE ER SAKEN

  • Klokka 17.28 mandag 2. desember 2019 ble nødetatene varslet om en mulig hendelse på Fagereng i Tromsø, etter funn av en forlatt barnevogn. Kort tid senere ble fire personer hentet livløse opp av sjøen nedenfor Kvaløyvegen.
  • En 27-årig kvinne fra Sudan og hennes datter på syv år døde samme kveld på UNN i Tromsø. To yngre jenter, på fire og ett år, ble dagen etter sendt til Rikshospitalet i Oslo med livstruende skader.
  • Fireåringen døde tre dager etter hendelsen på Fagereng, mens hennes lillesøster overlevde.
  • Obduksjonsrapporten slår fast at de tre omkomne døde av drukning og alvorlig nedkjøling.
  • Moren ble siktet for drap og drapsforsøk.
  • Feedag 11.09.2021 opplyser politiet at Riksadvokaten har henlagt saken. Dette gjør de fordi den siktede kvinnen er død.

Les mer om:

tromsø
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.