Mistenker koronasmitte på nytt Hurtigruten-skip

Skrevet av NTB, Andreas Haakonsen
06.08.2020 12:41 - OPPDATERT 06.08.2020 14:27

(NTB, Nidaros): Helsepersonell sto klare på havna i Trondheim til å ta imot passasjerer fra Hurtigruten MS Midnatsol, som la til kai torsdag morgen. Nå har skipet reist videre.

Noen passasjerer blir torsdag testet, bekrefter kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim til Adresseavisen.

Ifølge passasjer Kristin Gisvold som gikk av Midnatsol i Trondheim torsdag, er det bekreftet at det er to om bord med symptomer på korona, og fem skal være i karantene.

Har blitt testet

Kommuneoverlege i Trondheim, Tove Røsstad, bekreftet at flere personer som var om bord på skipet, har blitt testet for viruset.

- Vi vet at det er en passasjer som kom med hurtigruten som hadde symptomer på viruset. Vi sendte ned folk for å teste vedkommende. Den som hadde symptomer var en del av en familie. Så det kan være flere personer som har blitt testet, sier hun til Nidaros.

Kommuneoverlegen sier videre at det jobbes med smittesporing.

– Vi forskutterer noe og behandler dette som om at vedkommende har covid-19. Vedkommende hadde klassiske symptomer som luftveissymptomer, tap av lukt- og smakssans. Som er spesielt med covid-19.

To satt i land

Ifølge Adressa har to personer blitt satt i land fra hurtigruten.

– I samråd med smittevernoverlegen i Trondheim har vi sendt i land to passasjerer fra MS Midnatsol som har sykdomssymptomer. De to har vært i isolasjon om bord. De blir nå håndtert med alle forholdsregler og vil bli testet for covid-19, skriver Kramviken i en epost til avisen.

– Disse blir satt i karantene, sier Røsstad.

Ifølge avisen skal en til passasjer vist symptomer etter å ha hatt kontakt med vedkommende som ble testet for korona torsdag. Klokken 11.50 forlot skipet Trondheim havn.

Prøv iHarstad i 4 uker for 4 kroner!

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.