Foto: Ellen Johannessen

Mann fra Harstad-regionen må i retten: – Slo og dyttet barn inn i kjøkkenskap

Skrevet av Lars Richard Olsen
16.06.2020 21:30

En mann i Harstad-regionen må møte i retten tiltalt for å ha truet og utøvd vold mot sine barn.

Statsadvokatene i Troms og Finnmark har tatt ut tiltale mot en mann fra Harstad-regionen for flere tilfeller av vold og trusler mot barn.

Overgrepene skal ha skjedd gjennom nesten hele 2010-tallet.

Mannen skal blant annet ha slått, kløpet, kjeftet og slått flere av sine barn. Mannen i 40-årene skal ha kastet gjenstander etter og dyttet et av barna i et kjøkkenskap. Barna skal ved flere tilfeller ha vært vitne til mishandlingen av sine søsken.

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

Det tas forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om erstatning til de fornærmede. Mannen er siktet for brudd på flere punkter i straffeloven.

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller nærmeste helsestasjon for ungdom. Helsesykepleier kan hjelpe deg med å ta kontakt med andre hjelpeinstanser. Du kan også snakke med læreren din eller en annen voksen du stoler på.

Hvis du vil snakke med noen anonymt, kan du chatte med Alarmtelefonen for barn og unge eller ringe dem gratis på 116 111 hele døgnet. Du kan også sende sms på tlf. 417 16 111. Hos Alarmtelefonen får du snakke med en voksen som ønsker å hjelpe deg.

Les mer om:

politi vold mishandling
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.