FORNØYD: Prosjektleder Geir Hartz Jørgensen er fornøyd med overholdt budsjett er holdt og at antall trafikanter som bruker Harstadåstunnelen er langt over prognosene. Foto: Thomas Rolland

Mange var skeptiske: – Tunnelen er en innertier og her er prislappen!

Skrevet av Elin Astrid Gjøvik Glad
19.05.2020 14:29 - OPPDATERT 19.05.2020 14:56

Sluttregnskapet for tunnelen er 1,7 prosent over den opprinnelige rammen på 549 millioner kroner. Det er kommunen og vegvesenet strålende fornøyd med.

Prosjektleder Geir Hartz Jørgensen i Statens vegvesen er stolt over å kunne presentere de endelige tallene for byggingen av tunnelen. Sluttregnskapet viser at det ikke bare er målsetningene for trafikk som er oppnådd, også de økonomiske resultatene er svært gledelig.  

– Vi hadde en ramme på 549 millioner kroner, og nå viser sluttregnskapet at vi er 1,7 prosent over. Det kaller jeg innertier, sier en fornøyd prosjektleder.  

Jørgensen legger ikke skjul på at det i perioden før og under byggingen har vært mange meninger om spesielt fjellkvalitet, spansk entreprenør og kostnader.  

– Alle målsetninger har blitt innfridd

Nye tall viser at det kjører 7.000 biler gjennom Harstadåstunnelen hver dag. Det er langt flere enn prognosene i utredningene for Harstadpakken som sa at 5.200 biler ville velge tunnelen fremfor å kjøre gjennom sentrum av byen i åpningsåret. Tallene gleder både kommunen og vegvesenet.

Samtidig skulle trafikken gjennom sentrum gå ned med 40 prosent i 2040 

Tellepunktet i sentrum viser at målsetningen om trafikkreduksjon i sentrum allerede både er innfridd og overgått, med en reduksjon på cirka 45 prosent. Tellepunktet nord for sentrum viser en enda større reduksjon i trafikken i Skolegata.

– Alle målsetninger vi hadde har blitt innfridd, og vel så det, sier leder i styringsgruppen for Bypakke Harstad, ordfører Kari-Anne Opsal i en pressemelding.

OVERGÅTT PROGNOSENE: Trafikktellingene viser at over 7.000 bilister bruker Harstadåstunnelen. Godt over prognosen på 5.200.  Foto: Thomas Rolland

Overbevist om at harstadværingene er fornøyde

– Mange innbyggere i Harstad har vært skeptiske til prosjektet. Nå opplever jeg at de aller fleste ser gevinsten vi har fått med å legge gjennomgangstrafikken i Harstad utenom sentrum. Jeg er overbevist om at trafikantene er fornøyd med en topp moderne og sikker tunnel, sier Harz Jørgensen. 

[annonse]
Harstadpakken jobber for nå å få plass merfinansieringen, som skal sikre at flere av de viktige tiltakene i pakken kan gjennomføres.

– Nå håper jeg at vi får på plass de siste pengene for at vi kan fullføre Bypakke Harstad. Det er viktig at vi får bygd planlagte gang- og sykkelveier, sier Kari-Anne Opsal. 

 

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.