Hvaldimir forvillet seg inn i Målselva. Foto: Sverre Hauan

Trodde først det var Hvaldimir: Brukte tomflasker for å redde hvithval ut av elva

Skrevet av Eskil Mehren
30.07.2020 10:35 - OPPDATERT 30.07.2020 12:45

Fryktet at hvalen ville gå på grunn.

(Nordlys): Oppdatert: Det var ikke hvalen Hvaldimir som denne saken dreier seg om. De ligner, men det var altså ikke rikskjendisen som fikk overskriftene denne gangen.

En hvithval har i løpet av tirsdagskvelden forvillet seg opp i Målselva, melder politiet i Troms. Etter mange timers arbeid, ble hvalen lokket ut av elva.

– Man fryktet at den ville gå på grunn dersom den fortsatte videre oppover elva. Viltnemda har vært på stedet med mannskap og båter for å få hvalen tilbake til sitt rette element, melder politiet.

Hvalbesøket skal også ha ført til en merkbar nedgang av laks i laksetrappa ved Målselvfossen mens den har vært i elva.

– Men Hvaldimir var lite lysten på å snu. Etter mange timers jobbing lyktes det med å lokke hvalen tilbake til sjøen ved hjelp av et tau med tomflasker på slep etter en båt. Norsk Folkehjelp Midt Troms har bistått med drone i forbindelse med aksjonen, sa politiet da de trodde det var kjendishvalen de hadde med å gjøre.

Hvaldimir er en hvithval som ble oppdaget i april 2019 ved Rolvsøya i Finnmark. Den hadde på seg seletøy inntil en fisker hoppet i havet og befridde den. Hvalen er tam og virker trent. Den har blant annet plukket en mistet mobiltelefon opp fra vannet og levert den tilbake til eieren.

Siden juni har Hvaldimir holdt seg sør i landsdelen der den blant annet har lekt seg i Grovfjorden. For tiden er hvalen i nærheten av Kjøpsvik der den ble fotografert rundt midnatt, natt til torsdag.

Prøv iHarstad i 4 uker for 4 kroner!

Les mer om:

politi hvaldimir
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.