UNGDOMSMAGASIN: Planleggingen til Ungdommens Hus sitt nye magasin er godt gang. Her diskuterer Linn-Tone Sandes Skaug (t.v) og Elin Ostad ideer og forslag. Foto: Thea Holand

Lager nytt ungdomsmagasin i Harstad: – Dette kommer til å bli veldig bra

Skrevet av Thea Holand
03.09.2020 07:00 - OPPDATERT 03.09.2020 11:04

Tenåringene på Ungdommens Hus sier at alle kan bidra med sine ideer og interesser.

Inne i det røde huset i Erlingsgate 1 sitter en gjeng ungdommer med å lage ungdomsmagasin. Det er fremdeles i oppstartfasen, men mye kan tyde på at det kommer til å bli en hit.

Tar for seg ungdomslivet i Harstad

Magasinet skal i hovedsak ta for seg det artige som skjer på huset, men alt fra dikt til tegninger og matoppskrifter kan være med på å fylle sidene. 

– Vi har lyst til å lage et magasin, eller årbok om du vil, med det som skjer i ungdomsmiljøet i Harstad. Det er en fin måte å vise fram hva som skjer på huset, men også et lite tidsbilde av Harstad i løpet av et skoleår. Kanskje kan magasinet gjøre det lettere for ungdom som ikke er kjent med huset, til å bli nysgjerrige, forteller Hanne Gideonsen til iHarstad, en av de ansatte på Ungdommens Hus. 

Ungdommene skal produsere lesestoff, bilder og diverse saker som skal samles i et magasin og gis ut mot slutten av skoleåret 2020/2021. Hvis alt går etter planen satser de på å gjøre det til en årlig greie, med nye utgaver på slutten av hvert skoleår. 

– Planen er å bli sittende igjen med et fysisk produkt, som ungdommene kan ha og se på i ettertid som et minne. I tillegg blir det en lærerik og fin opplevelse for dem å oppleve prosessen med å lage et magasin, legger Gideonsen til. 

Saken fortsetter under bildet.

FULL PLANLEGGING: Ungedommene i full gang med å lufte ideer til magasinet. T.v: Konstanse Fjellvang, Mathilde Sandess, Linn-Tone Sandnes Skaug, Hanne Gideonsen, Elin Ostad, Thea Holand, Ida Fagerli Lind.. Foto: Hanne Johnsen Handå

Alle kan bidra

Gjengen har allerede hatt sitt første oppstartsmøte der de har luftet ideer til godt lesestoff. En av ungdommene, Elin Ostad, håper at magasinet kommer til å bli en årlig greie.

– Jeg gleder meg mest til om noen år når vi skal se tilbake på de tidligere utgavene, sier Ostad til iHarstad.

[annonse]
Etterhvert satser gjengen på å få i hop en redaksjon, men poenget er at alle som vil bidra med et eller annet skal kunne bidra med det man måtte ønske.

– Det beste med magasinet er at ungdom med samme interesse samles for å lage et felles produkt. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra, spesielt hvis vi får variasjon i magasinet med mange bilder, farger og diverse tekster og lesestoff, sier Linn–Tone Sandnes Skaug. 

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.