Miljøpartiet De Grønne Troms og Finnmark, Kriss Rokkan Iversen er i front.

Kriss er på topp av lista: – Jeg er ydmyk og stolt

Skrevet av Morten I. Jensen
24.10.2020 22:27

Kriss Rokkan Iversen fra Harstad er innstilt på førsteplass på stortingslista til MDG i Troms.

Tusen takk, skriver Kriss Rokkan Iversen på sin Facebook-profil.

– Stortingsvalget i 2021 vil bli et historisk valg. Det er valget som kommer til å avgjøre om Norge vil lykkes med å møte klima- og naturkrisa med kunnskap og løsninger. Det er valget som vil sørge for en stor, grønn gruppe som vil kjempe for vår tids viktigste sak og framtida til ungene våre på Stortinget. Og det er valget der den aller første grønne stortingsrepresentanten fra Troms får plass i Stortinget, melder Kriss Rokkan Iversen.

– Jeg er ydmyk og stolt over å ha fått tilliten fra nominasjonskomiteen til å toppe stortingslista i Troms for Miljøpartiet De Grønne. Jeg kan ikke vente med å ta fatt på tidenes viktigste valgkamp sammen med Jonas Nilsen, Silja Skjelnes-Mattila, Kjell Øystein Netland, Hanne Gideonsen, Helga R og alle de andre fabelaktige folkene på stortingslista og i MDG her i nord, skriver hun.

Mangfold

Nominasjonskomiteen sitt forslag til valgliste og presentasjon av kandidatene er et forslag som skal vedtas, med mulighet for endringer, på nominasjonsmøtet 14. november 2020. Ved stortingsvalget 2021 skal man på Troms-lista ha seks faste og seks vara på valglisten.

– Nominasjonskomiteen har lagt vekt på å kunne presentere en liste som representerer alle lokallagene i Troms, har mangfold av kjønn, geografi, etnisitet, seksualitet og funksjonsnivå. Vi mener dette gjenspeiles i helheten i listen, melder partiet. 

Nestleder i MDG

Kriss Rokkan Iversen er nestleder i Miljøpartiet De Grønne nasjonalt og er dermed en selvskrevet førstekandidat på stortingslisten, melder MDG.

For tiden er hun valgt inn på fylkestinget i Troms og Finnmark som gruppeleder, samt innvalgt som varaperson i Harstad kommunestyre. 

– Kriss ble medlem i partiet i 19. januar 2019 og har hatt en bratt læringskurve som hun har taklet meget bra. Hun får gode tilbakemeldinger i forhold til det politiske arbeidet som er prestert i fylkestinget, overfor media og ellers i partiet vårt. 

Rokkan Iversen har en naturvitenskapelig doktorgrad innen marin systemøkologi fra UiT - Norges arktiske universitet. Hun har mangeårig ledererfaring innenfor kunnskapsbasert næringsliv, erfaring fra forskning og vært viserektor ved UiT – Norges arktiske universitet. 

[annonse]
Kriss er opprinnelig lofotværing, født i Gravdal i 1977. Bor i Harstad med ett barn. 

Hanne Gideonsen fra Harstad er på 5.-plass på lista.

PS: Det er en egen MDG-liste for Finnmark.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.