Var du på konsert i Galleri Nord-Norge torsdag eller fredag i forrige uke, må du være obs på mulig smitte av covid-19, melder Harstad kommune. Foto: Galleri Nord-Norge

Fire nye smittet: Var du på et av disse arrangementene i Harstad, må du være obs på mulig smitte

Skrevet av Morten I. Jensen
29.10.2020 23:37 - OPPDATERT 30.10.2020 19:22

Var du på konsert i Galleri Nord-Norge, på De fire Roser eller på Hilde Kristoffersens pop-up-butikk i forrige uke, må du være ekstra oppmerksom på luftveissymptomer.

– Har du symptomer, må du holde deg hjemme og ta kontakt med pandemitelefonen vår for å bestille time for koronatesting, melder Harstad kommune sent torsdag kveld.

Dette er arrangementene

Bakgrunnen er som følger: Tirsdag testet to personer bosatt i Harstad positivt for covid-19. Som følge av smittesporingsarbeidet, har fire nærkontakter testet positiv.

Antall positive koronaprøver av personer bosatt i Harstad siden 12. mars er dermed økt til 21 personer.

– Vi forventer å få flere positive prøver, og som ledd i det videre smittesporingsarbeidet, ber vi følgende være ekstra oppmerksomme på symptomer på covid-19-smitte:

- Alle som var på konserten «Som sjura» i Galleri Nord-Norge torsdag 22. oktober klokka 11.30.

- Alle som var på konserten med «Lindis Haugan + Kirsti Nikolaisen» i Galleri Nord-Norge fredag 23. oktober klokka 17.00.

- Alle som var innom De fire roser mellom klokka 18.00 og 20.00 fredag 23. oktober.   

- Alle som var innom Hilde Kristoffersens pop-up-butikk lørdag 24. oktober.

Ikke nærkontakter

Disse er ikke å regne som nærkontakter, men noen få av deltakerne kan ha blitt utsatt for smitte.

[annonse]
– Har du vært på et eller flere av disse arrangementene, må du være ekstra oppmerksom på eventuelle symptomer. Du kan leve som normalt, men det er viktig at du prøver å holde antall nærkontakter så få som mulig en periode, skriver Harstad kommune.

Har du symptomer - bli hjemme

Hvis du er blitt smittet, tar det noen dager før du selv er smittebærende og merker symptomene. Symptomene på covid-19 ligner de man ser ved forkjølelse og influensa. Feber, sår hals og hoste. Noen får pustevansker og lungebetennelse. De som blir syke, får vanligvis først vondt i halsen, forkjølelse og lett hoste i tillegg til sykdomsfølelse og muskelsmerter. Har du disse symptomene, ber kommunen deg ringe pandemitelefonen 415 71 800.

Les mer om:

korona harstad kommune
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.