Furumoen sykehjem. Foto: Fritz Hansen (arkiv)

Kommunen innfører ny regel for sykehjemsbesøk: – Strengere enn nasjonale retningslinjer tilsier

Skrevet av Mikael Marius Brendvik
01.08.2020 12:00

(Fremover) Fra og med fredag 31. juli må alle besøkende på sykehjem og eldrehjem i Narvik ha vært hjemme i Norge i 10 dager før de kan komme på besøk.

Det melder Narvik kommune på egne kanaler.

– Merk at dette gjelder uavhengig av om et land er registrert som grønt eller rødt på Folkehelseinstituttets oversikt, skriver Narvik kommune.

Den nye besøksregelen gjelder for sykehjem og heldøgnsbemannet bofellesskap for eldre.

– Denne ordningen speiler de samme retningslinjene som gjelder for helsepersonell ansatt i Narvik kommune. Alle som jobber med pasientnært arbeid i Narvik kommune – og har vært utenfor Norge – må ha vært hjemme i Norge i 10 dager før de kan dra på jobb, skriver kommunen.

10-dagersregelen gjelder for både fast ansatte og vikarer som de nærmeste ukene som skal starte opp på jobb i kommunen igjen etter ferie.

– Dette er en nyanse strengere enn nasjonale retningslinjer tilsier, og et bevisst valg Narvik kommune tar. Det er også i tråd med retningslinjer for blant andre helseforetak som Universitetssykehuset Nord-Norge. Dette gir forutsigbarhet og sikkerhet både for pasienter, pårørende og ansatte, skriver kommunen.

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.