Foto: Lars Richard Olsen / Privat

Kari-Mette skryter av veiarbeidet. Kommunen sier takk, men: – Mulig vi må ta nødreparasjon her

Skrevet av Lars Richard Olsen
18.09.2020 10:09

Trafikklærer Kari-Mette Nilsen skryter av kommunens veiarbeid, men her i Harstadgårdsbakken er det dårlig. Les forklaringen fra kommunen.

Regnværet de siste dagene har satt sitt preg på flere veier i Harstad. I skrivende stund fredag morgen er det et store skader i Harstadgårdsbakken.

– Det har vært veldig fint på veiene i det siste, men når det blir vær og mye vann så kommer skadene, sier trafikklærer Kari-Mette Nilsen.

Prøv iHarstad i 4 uker for 4 kroner

– De har asfaltert mye, men deler av Åsveien og Harstadgårdsbakken er ille. Jeg skjønner ikke hvorfor man har stoppet arbeidet der, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Trafikklærer Kari-Mette Nilsen sier at hun generelt vil skryte av Harstad kommune og sier at de har gjort mye bra for veiene i det siste. Foto: Privat

Mye snø gir mindre asfalt

Formann Gunnar Røkenes i Harstad kommune har svaret.

Den tunge snøvinteren gjorde at kommunen måtte brøyte usedvanlig mye. Pengene som ble brukt der har spist opp av asfaltbudsjettet.

– Jeg er klar over skaden. Spørsmålet blir hvilken finger man skal kutte seg i. Her handler det om man skal la være å brøyte veiene eller om man skal asfaltere. Sånn er det, sier Røkenes.

Han forteller videre at kommunen er klar over skadene i Harstadgårdsbakken.

[annonse]
– Veien burde vært asfaltert. Vi skal se nærmere på skaden. Det er mulig vi må ta en nødreparasjon.

Kommer med skryt

Trafikklærer Nilsen sier at hun generelt vil skryte av Harstad kommune og sier at de har gjort mye bra for veiene i det siste.

Røkenes sier takk for skryt. 

– Vi har 20 mil kommunale veier. Vi oppfordrer trafikklærere, drosjesjåfører og andre til å ta en telefon, så lapper vi ganske umiddelbart. Samarbeid med publikum og yrkessjåfører er viktig for oss.

SE OPP! Harstadgårdsbakken fredag. Foto: Lars Richard Olsen

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.