Foto: Privat

Kan bli aktuelt å fraråde reiser i Norge

Skrevet av NTB
10.09.2020 14:35

Statsminister Erna Solberg sier regjeringen er klar til å gjennomføre flere inngripende tiltak om smitten øker. – Kan bli aktuelt med fraråde reiser i Norge.

Statsminister Erna Solberg er redd for at med økt smitte vet man ikke hvor smitten kommer fra, eller at lokale utbrudd kommer ut av kontroll. Da vil myndighetene gjennomføre mer inngripende tiltak.

– Vi er ikke der nå, men vi er forberedt på å gjøre det, hvis det er nødvendig.

Regjeringen har konkretisert en rekke tiltak, både nasjonalt, regionalt og lokalt, som kan slå ned nye utbrudd.

– Det kan bli aktuelt å skjerpe inn regler på hvor mange mennesker som kan møtes samtidig, og det kan komme sterkere tiltak

– Vi kan komme i en situasjon der regjeringen fraråder reiser til spesielt smitteutsatte områder i Norge, og at vi må gå tilbake til digital undervisning ved høyskoler og universiteter. (NTB)

Her er regjeringens mulige koronatiltak

Regjeringen varsler at det vil bli aktuelt å innføre strenge tiltak lokalt eller nasjonalt dersom smitten øker. Dette er tiltakene som er blitt varslet torsdag.

* Øke fokus på å beskytte sårbare grupper, forebyggende tiltak for å unngå smitte inn i helseinstitusjoner og forsterke råd til risikogrupper.

* Oppfordring om hjemmekontor forsterkes.

[annonse]
* Oppfordring om å unngå kollektivtransport hvis mulig.

* Maksimalt antall som kan samles på offentlige arrangementer reduseres til 50 personer.

* Skjerpet anbefaling om avstand og antall på private sammenkomster kan eventuelt reduseres til maksimalt 5–10 personer, avhengig av situasjonen.

* Tillatt åpningstid i restauranter, på barer og kafeer begrenses midlertidig til for eksempel kl. 24. Full stenging kan også vurderes som midlertidig tiltak, avhengig av situasjonen.

* Anbefaling om bruk av munnbind i situasjoner der man ikke kan holde avstand, som for eksempel på kollektivreiser i rushtid.

* Oppfordring til å la flest mulig arrangementer foregå utendørs

* Gjøre all undervisning på universitetene digital slik at det blir minst mulig fysisk oppmøte. 

Les mer om:

korona helse
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.