– Joda Per-Willy Amundsen, vi har både råd og plikt til å ta imot flyktninger

Skrevet av Julie Løtveit
15.09.2020 21:33 - OPPDATERT 27.09.2020 19:23

MENINGER:

I sitt siste meningsinnlegg går Per-Willy Amundsen til angrep på ordføreren i Tromsø og andre kommuner for å ville ta imot flere flyktninger enn de 50 regjeringen omsider

har gitt lovnad om å hente ut fra ruinene av Moria leir. I Harstad har vi på stående fot kapasitet og vilje til å ta imot 60. På grunn av et rekordlavt antall asylsøkere, noe som fremstår som ganske absurd når man ser forholdene sør i Europa, har vi kun bosatt fire mennesker på flukt i Harstad i 2020. Vi Rødt mener det er en selvfølge at vi skal ta inn mange mange flere.

Du lurer på hvor vi skal hente pengene, og det har jeg et tydelig svar på, vi tar de av oljefondet, det er vel ikke en politiker fra Frp ukjent med. Siv Jensen brukte ifølge Aftenposten 232,2 milliarder i 2018. Vi har 10 448 864 286 449 norske kroner på bok, så det går bra. Ikke trenger vi bekymre oss for inflasjon og kronekursen heller, det er nemlig ikke økonomisk risikabelt å drive rein omsorg, men det er klart at det koster.

Når du påstår at “Det var en gang dette landet var styrt av realitetsorienterte politikere som evnet å tenke gjennom konsekvensene av politiske beslutninger. De la til rette for at Norge kunne bli ett av verdens aller beste land å leve i, gjennom klokskap og måtehold”, får du nesten være vennlig å presisere når i norsk historie vi har nektet mennesker som trenger beskyttelse, adgang til landet vårt.

Frp har gjennom sin rolle i regjeringen og målretta fiendtlige asylpolitikk og gjennom politiske avtaler mellom landene i Europa og Tyrkia og mildt sagt tvilsomme grupperinger, som den libyske kystvakta som stikker hull i gummibåten hvis flyktningene ikke frivillig returner til området de flyktet fra, fått ned tallet på asylsøkere betraktelig. Noe dere er svært stolte av.

Ingen setter sitt nyfødte barn i en gummibåt midt på natta for å krysse Middelhavet om de har et tryggere alternativ.

Så joda Per-Willy Amundsen, vi har både råd og plikt til å ta imot flyktninger. Med 10 448 864 286 449 norske kroner på bok, har man råd til å vise litt hjerterom.

Julie Løtveit, Rødt Harstad

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.