ROT: Møbler og generelt rot er grunnen til tvangmulkten. Foto: Harstad Kommune

Døgnmulkten er trukket tilbake: – Vi ønsker et tett og godt samarbeid med brannvesenet

Skrevet av Simen Loholt
09.09.2020 18:55 - OPPDATERT 10.09.2020 16:30

– Vi skal ha et møte med Harstad brann- og redning i neste uke for å finne en løsning på problemet.

Rektor Bjørg Seime Johnsen forteller at døgnmulkten er trukket tilbake siden en kommunikasjonssvikt har ført til at skolen ikke har fått informasjon om saken tidligere. 

– Vi skal ha et møte med Harstad brann- og redning i neste uke for å finne en løsning på problemet. Vi ønsker et tett og godt samarbeid med brannvesenet slik for å holde alle elever og ansatte trygge. 

Onsdagen valgte Harstad brann– og redningstjeneste å ilegge Kanebogen skole døgnmulkt.

 Harstad brann- og redningstjeneste har vedtatt å ilegge eier av Kanebogen skole, Steinveien 60 tvangsmulkt i form av løpende dagmulkt. Mulktens størrelse er satt til kr 1750,– inntil rømningveiene er ryddet for lagring av melke-/kjøleskap og møblering som gir mye brannenergi. 

Når avvikene er rettet, må skolen kontakte Harstad brann- og redningstjeneste som vil vurdere saken videre. Skolen har også rett til å å klage på vedtaket dersom de mener det inneholder feil. 

Brannsjef Ove Frantzen forteller at de heldigvis slipper å benytte seg av tvangsmulkt så veldig ofte, og håper skolen nå etterkommer kravene som brann- og redningstjenesten har satt. 

– Vi krever at rømningsveier skal være ryddet og lett fremkommelig. Det er spesielt viktig i bygg hvor det oppholder seg barn og eldre. Slik var det ikke i dette tilfelle. Generelt rot og møbler ble oppbevart langs rømningsveiene. Det kan føre til problemer ved en eventuell evakuering, og bidra med å skape panikk. Saken har pågått over tid, så tvangsmulkt ble siste utvei. 

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.