Aurora Bårdsen Nielsen fanger spektakulær natur i filmene hun lager. Foto: Privat

Fredag viste Aurora en ny side av seg selv: – Det startet med et mareritt

Skrevet av Lars Richard Olsen
23.10.2020 06:00 - OPPDATERT 24.10.2020 12:01

Det som startet som noe veldig kjipt endte opp som noe veldig hyggelig.

På sensommeren våknet Aurora Bårdsen Nielsen av et mareritt. Med en gang begynte hun å skrive ned opplevelsen.

– Jeg og kjæresten tenkte at vi kunne bruke det til noe, og etter en lang kveld med økologisk vin og lokalost på Grytøya hadde vi allerede funnet ut hvordan vi skulle gjøre det. Etter det begynte det bare å balle på seg. Det som startet som noe litt kjipt, ble til slutt noe veldig hyggelig, sier hun.

Resultatet ble en av to filmer fra Nielsen som vises under Kulturnatt i Harstad fredag 23. oktober.

Saken fortsetter under bildet

Aurora Bårdsen Nielsen er opptatt av klær og mote i deler av sine filmer. Foto: Privat

Interessert i mote og kunst

Nielsen har en bakgrunn som miljøaktivist i over 20 år og har vært bosatt i Harstad siden 2010. Hun har alltid holdt på med kreative prosjekter og er nå fristilt politiker etter å ha sluttet i MDG. 

Begge kortfilmene er laget på initiativ og tekst av Aurora Bårdsen Nielsen i samarbeid med Bjørn Kristian Igeland på trommer i STALLO og kjæresten Adrian Aressønn Norwich på regi, film og redigering i den nye kortfilmen basert på et mareritt. 

Aurora har laget kortfilm tidligere og har også deltatt i spillefilmer.

– Men det er det ikke så mange i Harstad som vet om. Det er så lenge siden, at det føles ut som flere liv siden. Men gøy å leke seg litt med film igjen.

Filmene viser også fram klær og smykker.

– Jeg har også jobbet med mote, spesielt i de årene jeg bodde i Tromsø.

Heier på Kulturnatt

[annonse]
Nielsen sier at det er fint å kunne bidra med noe til Kulturnatt.

– Årets program er veldig spennende og flott, med mange fine arrangementer. Jeg må innrømme at jeg er litt spent på tilbakemeldingene. Det var egentlig ikke meningen at denne kortfilmen skulle vises offentlig for et publikum. Men da Helene fra Harstad Kino var så positiv og åpen til å få det til, da må man jo nesten bare gjøre det. Og jeg setter også veldig stor pris på kjæresten, venner og familie som har oppfordret meg til å hoppe ut i det. 

Helene Hokland, sjef for Harstad Kino, sier at film er en fin måte å oppleve Harstad på.

– Aurora Bårdsen Nielsen har et utforskende utrykk i sine filmer. Det blir spennende å følge med henne videre i sin karriere som filmskaper. Filmene hennes er sterkt tilknyttet natur og sted, og spesielt i sin siste film kommer Harstad og områdene rundt godt fram.

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.