I går slapp Hanne Løtveit (33) diktsamlingen: – Følelsen av å holde sin egen bok i hånda var magisk

Skrevet av Elin Astrid Gjøvik Glad
29.06.2020 22:00 - OPPDATERT 01.07.2020 08:36

– Jeg håper den når ut til de som trenger det, og kan være med på å bryte ned stigma som det er på høy tid å ta knekken på, sier Hanne om diktsamlingen sin.

– Jeg kjenner jo på et enormt press når jeg blottlegger meg selv på denne måten. Det er litt skummelt, sa Hanne da iHarstad var på besøk og fikk deilig, hjemmelaget lunsj i mai i år.

Da hadde hun nylig signert en avtale med Lyrikkforlaget om å gi ut diktsamlingen Død Løvetann. 

Mandag var boka endelig klar for salg: 

– Følelsen av å holde sin egen bok i hånda var magisk, sier Hanne. 

Saken fortsetter under bildet. 

SJELELIG PÅFYLL: Diktene kan med fordeles leses sammen med en god kopp te. Foto: Privat

Diktskrivingen er en helbredende prosess for Hanne. Hun har alltid vært glad i å skrive, og har et håp om at Død Løvetann kan inspirere andre, både til å finne styrke og optimisme, men også til å begynne å skrive eller skape noe selv. 

– Det er mange følelser der inne som jeg ikke har fått utløp for, for å si det sånn. Jeg har jo snakket om, og tatt tak i ting tidligere, men det å uttrykke seg gjennom dikt slik jeg gjør nå, er noe jeg har hatt behov for. 

– Jeg håper boka når ut til de som trenger det, og kan være med på å bryte ned stigma som det er på høy tid å ta knekken på, sier hun.

Lyst til å lese mer? Få pluss-tilgang for bare 119 kroner!

[annonse]
Saken fortsetter under bildet.

Den rå og ærlige diktsamlingen om psykisk helse, et selvmord og harde oppvekstvilkår, og balansen mellom det mørke og det lyse, ligger nå for salg hos de fleste nettbokhandlere. Hanne selger også signerte utgaver.

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.