– Når det gjelder kino og bibliotek er det en god tanke, forutsatt at det er økonomisk bærekraftig. Hvis jeg skal tro på rådmannen er det dessverre ikke tilfellet, skriver Gro Reppen (innfelt). Foto: Hille Melbye Arkitekter/Privat

Hva er byutvikling i Harstad?

Skrevet av Gro Reppen
16.09.2020 09:00 - OPPDATERT 16.09.2020 09:33

MENINGER: Hvem definerer hva som er byutvikling? En vanlig definisjon er at den er bærekraftig og kompakt. Typisk kjennetegnet ved et tett sentrum.
Etter at jeg er flyttet nord har jeg observert at plassering av ny videregående skole er byutvikling. Seljestadfjæra defineres med andre ord som sentrum i Harstad by. Videre skrev HT nylig at ansatte og elever trenger ikke mye uteareal knyttet til ny videregående skole. Rett og slett fordi vi skal bruke byens parker. For ei som til daglig står i klasserommet et det vanskelig å se for seg dette i praksis. Selv i normalt god form makter jeg ikke rekreasjon i Generalhagen i løpet av 10 minutters friminutt, eller 30 minutter matpause med medbrakt matpakke. Det er rett og slett umulig å rekke innom kafeer eller butikker, og slik bidra til handel i sentrum. Sjøkanten derimot skal jeg klare, men det forutsetter null kø.

Når det gjelder kino og bibliotek er det en god tanke, forutsatt at det er økonomisk bærekraftig. Hvis jeg skal tro på rådmannen er det dessverre ikke tilfellet. Tilflytting til Harstad er vi alle for, men det må være gode barnehager, skoler og helsetilbud for å tiltrekke seg godt kvalifisert arbeidskraft i alle aldre.

Personlig mener jeg innhold er det viktigste for kvalitet. Med dagens kinosjef i førersetet får Harstads befolkning det. Det har hun vist. Hun er pådriver for kvalitetsfilmer, kinomatisk og AMIFF. Alt dette i eksisterende lokaler.

Derfor ja takk til byutvikling. Men nei takk til prosjekter som ikke er økonomisk bærekraftige, eller som ansatte ikke vil ha eller får uttale seg om før de politisk hastevedtas.

Gro Reppen, lektor og skribent

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.