Foto: Lokalhistoriewiki.no

Heggen vgs. åpner for alle 18. mai

Skrevet av Morten I. Jensen
08.05.2020 10:11

– Skolebygget vårt er trangt og vi har dessverre ikke kapasitet til å ta inn alle elevene for samtidig undervisning.

Det skriver Renate Bergland i ledergruppa ved Heggen videregående skole i en melding til alle elever fredag formiddag.

– I går ettermiddag kom meldingen om at vi kan åpne opp skolebygget for ansatte og elever fra neste uke av og det gleder vi oss veldig til å gjøre! Vi har savnet den vanlige hverdagen og nå kan vi endelig begynne å ta deler av den tilbake. Vi har jobbet en stund med å finne gode løsninger på hvordan dette kan gjøres samtidig som vi ivaretar viktige smittevernshensyn, skriver hun.

– Skolebygget vårt er trangt og vi har dessverre ikke kapasitet til å ta inn alle elevene for samtidig undervisning. Vi vil derfor gjennomføre en puljevis gjenåpning fordelt ut over neste uke med gjeldene timeplan og ha et komplett opplegg på plass fra 18.5. Noen elever har allerede fått beskjed om når de kan komme på skolen og resten vil få beskjed senere fredag ettermiddag.

– Det er ekstra viktig at alle setter seg inn i den oppdaterte smittevernveiledningen og vi understreker viktigheten av å melde til skolen via kontaktlærer dersom elever er i risikogruppen eller blir syke. Det er også viktig å følge de tre grunnpilarene innen smittevern:

1. Ikke kom på skolen hvis du er syk.

2. Sørg for god hånd- og hostehygiene, vask/desinfiser hender ofte.

3. Reduser kontakt med andre personer, minimumsavstand skal være 1 meter.

– Vi vil sørge for opplæring og skriftlige påminnelser rundt på selve skolebygget. Og vi skal gjøre vårt for at det skal være trygt for oss alle sammen å komme tilbake. Og nå er det heldigvis ikke lenge til, skriver Renate Bergland.

Resten av detaljene kan dere lese her:

[annonse]
udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/ungdomsskole-vgo/smitteforebyggende-tiltak

Les mer om:

korona Heggen vgs
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.