PRESSEKONFERANSE: Ordfører Kari-Anne Opsal og kommuneoverlege Jonas Holte innkalte i onsdag til pressekonferanse for å informere om dagens koronasituasjon. Foto: Simen Loholt

– Er blitt smittet i byen, så vi må være ekstra forsiktige: Skjerper adgangskontrollen

Skrevet av Simen Loholt
28.10.2020 14:59 - OPPDATERT 30.10.2020 12:50

Kommuneoverlege Jonas Holte forteller at det ikke er noe sammenheng mellom de to smittetilfellene fra mandag og de to nye smittede.

På en pressekonferanse onsdag kunne Harstad kommune fortelle at det er registrert to nye smittetilfeller i kommunen. Disse to kommer i tillegg til de to som ble registrert  mandag. Det betyr at smittetallet øker fra 15 til 17 positive siden 12.mars.

Ordfører Kari-Anne Opsal kan forteller at vi har vært velsignet med lite smitte over lengre tid. Det har ført til at smittesporingen har vært enkel. Denne gangen er det snakk om intern smitte, det vil si at de smittede har blitt smittet i byen. 

– Det er smitte i Harstad nå, så nå må vi være ekstra forsiktig til vi har fått kontroll på denne situasjonen. Vi må hele tiden ligge litt foran for å unngå at vi får en større smittesituasjon i byen, sier Opsal 

Skjerper adgangskontrollen

Ett av tiltakene som nå har blitt iverksatt er skjerpet adgangskontroll på sykehjemmene.

– Siden det kun er risikopasienter som befinner seg på de institusjonene vil det nå bli skjerpet rammer rundt besøksrutinene. Det vil kun være mulig å besøke sine nærmeste en gang i uken. Dette er risikopasienter, og vi vil beskytte dem ekstra godt, sier Opsal

Kommuneoverlege Jonas Holte forteller at det ikke er noen sammenheng mellom mandagens to tilfeller og dagens to nye, bekreftede smittede personer. 

– Vi har hatt smitte jevnt og trutt, men ikke av store kvanta. De to som nå er kommet har vi ikke funnet kilden til. Vi er tidlig i smittesporingen, og vet enda ikke omfanget av den. Vi er denne gangen nødt til å gå lengre bak i tid for å finne tilbake til kilden av smitten. 

– De smittede har symptomer på covid-19, men ingen alvorlige. De er heller ikke i noe risikogruppen. Det er i alt 16 nærkontakter til de to smittede. De er inntil videre satt i karantene.  

Brette opp ermene på ny

Kari- Anne Opsal avslutter med å fortelle at byens befolkning har vært dyktige i å følge dugnaden, og ber befolkningen på nytt å brette opp ermene. 

[annonse]
– Vi har vært flinke, men vi har nok senket skuldrene litt. Det er viktig at vi nå følger de retningslinjene som er satt slik at vi unngår en større smittesituasjon i kommunen. 

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.