Har startet etterforskningen av Hurtigruten. Én sak er av særlig interesse

Skrevet av Morten I. Jensen
06.08.2020 10:49 - OPPDATERT 06.08.2020 14:27

Gjør avhør av mannskapet.

Troms politidistrikt har startet etterforskning av Hurtigruten for å avklare om foretaket eller personer om bord på fartøyet kan ha overtrådt bestemmelser i straffeloven om smittevern og/eller bestemmelser gitt i medhold av smittevernloven

Det er av særlig interesse å få avklart hvorvidt mannskap om bord på fartøyet hadde grunn til å iverksette tiltak for å forhindre videre smitte av covid-19 ved anløp av "MS Roald Amundsen" til Tromsø havn fredag 31. juli.

Videre vil politiet også etterforske hvorvidt Hurtigruten eller enkeltpersoner om bord på fartøyet har brutt regler om karanteneplikt.

– Troms politidistrikt er nå i gang med avhør av mannskap og andre personer tilknyttet Hurtigruten. Vi kan ikke kommentere innhold fra avhør da etterforskningen foreløpig er på et tidlig stadium, sier påtaleansvarlig i Troms politidistrikt, Lisa-Mari Ellingsen i en pressemelding.

Prøv iHarstad i 4 uker for 4 kroner!

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.