Politiet i Troms har hatt nok å gjøre i helga. Illustrasjonsfoto er fra sentrum i Harstad. Illustrasjonsfoto: Lars Richard Olsen

Politiet fant bil uten fører i grøfta - så dukket eieren opp med en historie

Skrevet av Lars Richard Olsen, Silje Solstad
25.10.2020 14:34 - OPPDATERT 25.10.2020 14:54

Politiet har hatt nok å gjøre i helga. Nå ber de foreldrene passe på.

Det har vært travelt for politiet i distriktet denne helga. En mann i 60-årene ble lørdag stanset i Kasfjord mistenkt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

– Mannen fremstilles for blodprøve og sak opprettes, fortalte politiet 

I Leirvika, like nord for Tjeldsundbrua, sto det en forlatt bil i grøfta sent lørdag. Mens patruljen var på stedet og gjorde undersøkelser, kom bileier til stedet. Han var edru, og fortalte at bilnøklene og bilen ble tatt fra en fest på Evenskjer av en ukjent person.

Ellers i fylket har politiet jobbet med en storbrann i Tromsdalen og vært på jakt etter en mann som hadde slått fra seg, bortvist berusede mennesker fra Tromsø sentrum og observert en rekke berusede mindreårige på fest, melder Nordlys.

Politiet er bekymret for at flere mindreårige ser ut til å være berusede og oppholde seg i sentrum av Tromsø natterstid, skriver Troms-politiet på Twitter.

Oppfordrer foreldre til å følge med

– Vi kan ikke understreke nok viktigheten at foreldrene er nær og tilgjengelig, og ikke stole 100 prosent på at 16- eller 17-åringen klarer seg alene hjemme mens de er på hytta, skriver politiet på Twitter.

De legger til at de kjørte et par tenåringer hjem til sine respektive foreldre.

I Bardu måtte de avslutte en Halloween-fest der så mange som 50 deltakere var til stede - flere av dem mindreårige. Festen var på en skole og leietaker var ifølge politiet en mann som ikke var til stede på festen.

Ingenting var på stell med tanke på gjesteliste, tilgang på håndsprit og lignende som er anbefalt fra FHI, skriver politiet.

– Vi kom, vi så og vi stengte, konkluderer operasjonsleder Jørgen Ahlquist i Troms politidistrikt overfor TV 2.

Vold mot samboer

Utover dette pågrep politiet en mann i 40-årene for vold mot sin samboer i Tromsø, bortvist en 30-åring fra sentrum for å oppføre seg dårlig, satt en annen mann i 30-årene som var kranglete og beruset i drukkenskapsarresten, der han fikk følge av en kvinne i 20-årene i samme tilstand.

Og det var ikke nok med det.

På Storslett avsluttet de to fester. En som var til sjenanse for naboene - og i tillegg en fest der en del mindreårige har vært til stede, etter tips fra bekymrede foreldre.

- Vi setter stor pris på at foreldre bryr seg! skriver politiet.

Les mer om:

politiet
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.