INNOVATIVE: Elever ved Hagebyen skole deltar på Digital innovasjonscamp i regi av Ungt Entreprenørskap Troms. (Bildet er tatt for koronatiltakene ble innført.) Foto: Øivind Arvola

Hagebyen skole tok utfordringen på strak arm: Mandag starter den første digitale innovasjonscampen i Troms

Skrevet av Elin Astrid Gjøvik Glad
22.05.2020 08:30 - OPPDATERT 22.05.2020 08:36

Innovasjonscampen går av stabelen på mandag, selv om Ungt Entreprenørskap Troms har måttet tenke annerledes i år.

Denne uka skal 80 elever i 9. klasse på Hagebyen skole jobbe med spennende caser for HRS, NSK Ship Design og Sørrollnesfisk AS.

- Vi er veldig glade for at Hagebyen skole tok utfordringen på strak arm og første skole ut i Sør- Troms med et så stort arrangement i grunnskolen, sier Liv Brandvoll, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.

Bærekraftig, kreativt og innovativt

Elevene får en problemstilling fra næringslivet som de skal finne løsninger på. Finalen, torsdag 28. mai, skal alle gruppene som jobber med en problemstilling presentere i en semifinale fremfor næringslivet som eier problemstillingen.

Næringslivet som leverer problemstillinger er HRS, NSK Skip Design og Sørrollnesfisk AS. De representerer et veldig spennende spekter i næringslivet og elevene har selvfølgelig bærekraft i fokus når de skal tenke ut kreative innovative løsninger, forteller Ungt Entreprenørskap Troms.

Vil stimulere til økt gründeraktivitet

Til vanlig holder Ungt Entreprenørskap Troms Innovasjonscampene i fysisk form, men siden samfunnet nå har strenge regler for smittevern, måtte de tenke nytt. 3 av 4 dager skal elevene jobbe digitalt i grupper for å komme frem til en løsning.

Torsdag vil HRS, NSK Ship Design og Sørrollnesfisk AS kåre hver sin vinner, som går til Superfinalen. Her vil de møte en ny jury som er Ungt Entreprenørskap Troms og ansvarlig redaktør i iHarstad, Morten I Jensen. Disse skal kåre en endelig vinner.

Ett av målene med innovasjonscamp er å utvikle entreprenørskapskompetansen hos elevene, samt å motivere til etablering av elevbedrifter i grunnskolen og ungdomsbedrifter i videregående skole. Ungt Entreprenærskap ønsker også at  campen kan brukes som en møteplass for næringslivet, elever og lærere.

 

Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.