Arne Olav Tromsdal på Ski postkontor. Arkivfoto: Birger Morken / Posten Arkivfoto: Birger Morken / Posten

– Formidabel økning i netthandelen i Troms

Skrevet av Lars Richard Olsen
10.09.2020 09:19 - OPPDATERT 10.09.2020 09:35

Netthandlerne i Troms og Finnmark bestiller langt flere pakker levert av Posten. I andre kvartal var økningen på 52 prosent målt mot samme periode i fjor. På landsbasis var veksten over 60 prosent.

Karlsøy var kommunen i Troms og Finnmark som hadde størst økning med 80 prosent. Lavest var den i Nordkapp med 32 prosent.

Alle fylker hadde en vekst på mer enn 50 prosent i andre kvartal, som omfatter april, mai og juni. Størst var økningen i Oslo med 86 prosent. De to nordnorske fylkene Nordland samt Troms og Finnmark hadde noe lavere økning, med 52 prosent.

På Svalbard var veksten på 16 prosent.

Saken fortsetter under illustrasjonen:

Illustrasjon: Posten

– Veksten har vært formidabel for alle typer netthandelspakker. Det er ingen tvil om at koronasituasjonen har vært en utløsende faktor. Vi hadde sett for oss en jevn økning, men vi er nå på et nivå som vi trodde vi skulle være på om to til tre år, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten i en pressemelding.

Han legger til at Posten har god tro på at antallet pakker vil stabilisere seg på dette høye nivået også når situasjonen i samfunnet har normalisert seg.

– Ikke minst tror vi at netthandelskundene ser fordelene med mange nye tjenester Posten nå leverer, som hjemlevering hvor pakkene legges i postkassen eller på annet avtalt sted, eller leveres på døren. Dette er i løpet av kort tid blitt nye vaner å få levert netthandelspakker på, sier han.

– Det er interessant at netthandlere både i byer og i områder med færre innbyggere synes det er attraktivt å handle med hjelp av Posten. Når økningen er størst i Oslo, kan det ha sammenheng med at det har vært mest koronasmitte i hovedstaden. Det kan ha ført til at innbyggerne her har vært opptatt av å finne nye, smittevernvennlige leveringsløsninger. Vi utvikler nå stadig nye tjenester og jobber også med at våre leveranser skal bli mest mulig miljøvennlige og klimanøytrale, sier Pettersen.

[annonse]

Les mer om:

næringsliv posten
Debatt
iHarstad oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.